Reklama
Veselí jahodoví skřítci
Fotogalerie:

Veselí jahodoví skřítci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný tip na dětské oslavy, rauty nebo jen tak na chuť.

Veronika Vodová, Praha

Ingredience

  • 1 kg jahod
  • 3 banány
  • podle potřeby čokoládové hobliny
  • Vanilkový krém:
  • 500 ml mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 1 vanilka nebo vanilkový cukr
  • 2 vanilkové pudinky
  • 400 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

30-40

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání, aby se nevytvořil škraloup, necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme změklé máslo. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný. Pak jej na hodinu vložíme do lednice.

  2. Mezitím si připravíme „tělíčka“ skřítků. Omyjeme jahody, odkrojíme stopku s lístky a odřízneme každé jahodě špičku (cca 1/3 jahody), kterou si odložíme do misky – bude nám později sloužit jako čepička pro malého skřítka.

  3. Kávovou lžičkou nebo jiným vhodným předmětem jahody vydlabeme tak, aby vznikla malá neporušená dutina skrz celou jahodou. Banány nakrájíme na kolečka, která klademe na talíř. Budou sloužit jako podložka. Na každé kolečko pak položíme jednu vydlabanou jahodu. 


  4. Vyndáme z lednice ztuhlý jahodový krém a naplníme jím cukrářský sáček. Krémem vyplníme jahody a uděláme hlavičky. Na ty přilepíme jahodové čepičky. Čokoládovými hoblinkami vytvoříme obličej skřítka.

Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Duhový mořský svět

Duhový mořský svět

Barevný piškotový dortík s čerstvými banány a marcipánem. Lucie ...
Všehochuť /27.09.11
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

 Všem mlsálkům doporučuji recept na čokoládu. Prý umí povzbudit chuť - ale pozor,...
Všehochuť /24.01.13
Ražniči s klobáskou

Ražniči s klobáskou

Každý kousek chutná jinak.

Lucie Šimčáková, Spytihněv

Všehochuť /02.10.13
Myška

Myška

Bylo to překvapení pro moji babičku k jejím narozeninám.
Iveta Drdová, Petřvald
Všehochuť /13.01.09
Máslový had

Máslový had

Netradiční moučník, který potěší hlavně děti.
Šárka Lehovcová, Varnsdorf
Všehochuť /05.08.09
Dinosaurus naslano

Dinosaurus naslano

Papírovou šablonu jsme vytvořily podle plyšáka předškolačky Terezky.

Hana ...

Všehochuť /21.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu