Pro všechny kuchtíky, kteří si rádi hrají.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Ingredience
- 4 ks vejce natvrdo
- 1 rajče
- trocha majolky
- 200 g tvrdý sýr
- 1 plátek anglická slanina
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- pár kuliček pepře
- pár stonků pažitky
- trocha kečupu
- 1 mrkev
- 2 slané tyčinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Natvrdo vařená vejce na dolním okraji seřízneme‚ aby dobře stála. Muchomůrku vytvoříme tak‚ že seřízneme a vydlabeme rajče‚ nasadíme je na vajíčko jako klobouk, na kterém vytvoříme majolkou tečky. Obložíme koprem jako mechem.
-
Vykrajovátkem vytvoříme z červené a zelené papriky srdíčka a zapíchneme je do vajíčka – slepičky – jako ocas‚ hřebínek a křídla. Oči uděláme pomocí kuliček pepře‚ z paprikového trojúhelníčku zobáček.
-
Myšce nasadíme ouška: vykrojené trojúhelníčky vařeného vejce. Ocásek je z červené papriky‚ oči z černého pepře‚ vousky tvoří stonky pažitky a čumáček kečupová tečka.
-
Do zelené papriky seříznuté do oválného tvaru posadíme vajíčko a z obou stran položíme přes papriku sedátka – hranolky tvrdého sýra. Trojúhelníček slaniny stočíme do kornoutku a k vajíčku připíchneme párátkem. Z nudliček mrkve vytvoříme nos‚ pusu‚ vlasy a ruce‚ z pepře oči. Nakonec veslaři opřeme o ruce slané tyčinky jako vesla.