Reklama
Veselá vejce
Fotogalerie:

Veselá vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro všechny kuchtíky, kteří si rádi hrají.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 4 ks vejce natvrdo
  • 1 rajče
  • trocha majolky
  • 200 g tvrdý sýr
  • 1 plátek anglická slanina
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • pár kuliček pepře
  • pár stonků pažitky
  • trocha kečupu
  • 1 mrkev
  • 2 slané tyčinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Natvrdo vařená vejce na dolním okraji seřízneme‚ aby dobře stála. Muchomůrku vytvoříme tak‚ že seřízneme a vydlabeme rajče‚ nasadíme je na vajíčko jako klobouk, na kterém vytvoříme majolkou tečky. Obložíme koprem jako mechem.
  2. Vykrajovátkem vytvoříme z červené a zelené papriky srdíčka a zapíchneme je do vajíčka – slepičky – jako ocas‚ hřebínek a křídla. Oči uděláme pomocí kuliček pepře‚ z paprikového trojúhelníčku zobáček.

  3. Myšce nasadíme ouška: vykrojené trojúhelníčky vařeného vejce. Ocásek je z červené papriky‚ oči z černého pepře‚ vousky tvoří stonky pažitky a čumáček kečupová tečka.

  4. Do zelené papriky seříznuté do oválného tvaru posadíme vajíčko a z obou stran položíme přes papriku sedátka – hranolky tvrdého sýra. Trojúhelníček slaniny stočíme do kornoutku a k vajíčku připíchneme párátkem. Z nudliček mrkve vytvoříme nos‚ pusu‚ vlasy a ruce‚ z pepře oči. Nakonec veslaři opřeme o ruce slané tyčinky jako vesla.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rozpustilé rajčátko

Rozpustilé rajčátko

Kouzlení se zeleninou je docela zábavné. Stačí si jen "ošahat" správný postup. ...
Všehochuť /09.11.08
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Aspiková vajíčka

Aspiková vajíčka

Tato barevná dobrota zaujme nejen děti.
Irena Ivanová, Ostrava
Všehochuť /30.07.10
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Palačinkový předkrm

Palačinkový předkrm

Trošku složitější předpis, ale skvělý výsledek.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

...
Všehochuť /07.07.14
Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...

Všehochuť /02.04.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu