Reklama
Veselá kostka
Fotogalerie:

Veselá kostka

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Dort, který jsem upekla pro mého ročního synka.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 10 ks vejce
  • 250 g polohrubá mouka
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 200 g cukr moučka
  • 250 g máslo
  • 500 ml uvařený vanilkový pudink
  • dle chuti rumové aroma
  • 1 sklenička pikantní marmeláda
  • z 1 sušeného mléka domácí mandlová hmota
  • potravinářská barviva
  • kompotované ovoce dle chuti
  • Punčovina:
  • jablečný džus
  • cukr dle potřeby
  • rumová tresť
  • 1 lžička marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky šleháme se špetkou soli dotuha. Žloutky ušleháme do pěny s cukrem a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh.

    Vlijeme do klasické kulaté formy, pečlivě vymazané a vysypané a pečeme při 160 °C asi 30 minut.

  2. Vychladlý korpus seřízneme do kostky (kraje uchováme) a dvakrát prokrojíme. Pláty potřeme marmeládou a poté krémem (máslo utřeme a postupně zašleháváme tuhý pudink a rumovou tresť). Každou vrstvu ještě prokládáme hustě ovocem.

  3. Dort potřeme zbytkem krému a chladíme. Když je dostatečně tuhý, tak ho potáhneme mandlovou hmotou.

  4. Mezitím vytvoříme z okrajů malé kostky (pomocí krému, zbytku korpusu a punčoviny) a též potáhneme mandlovkou.

    Poté již zdobíme dle fantazie.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mandlovo-česnekový beránek

Mandlovo-česnekový beránek

Se sladkým nemá kromě tvaru nic společného. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /22.03.15
Naložený hermelín

Naložený hermelín

Je senzační k pivu, zkus to!
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /04.08.11
Zdobení přes dečku

Zdobení přes dečku

I když to podle obrázku tak nevypadá, jedná se o velice jednoduché zdobení ...
Všehochuť /14.11.08
Smažené bílé papriky

Smažené bílé papriky

Papriky plněné směsí vajec, slaniny a sýra, smažené v trojobalu.
Všehochuť /08.05.17
Chaos v bábovce

Chaos v bábovce

Bude se líbit a jistě i chutnat zvlášť dětem.
Pavlína Slámová, Oudoleň
Všehochuť /16.11.09
Listové kraslice se špenátem

Listové kraslice se špenátem

Děláme si je na Zelený čtvrtek.

Lenka Sojková, Chomutov

Všehochuť /03.12.12
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama