Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky
Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4010 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 599 g
Tuky 90 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivá a překvapivě návyková kombinace chutí. Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky potěší milovníky ryb i příznivce zdravé výživy. 

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
česnek 3 stroužky
drcené
střední, nadrobno
dlouhá (jemnější), nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
treska 600 g
nakrájená na 8 velkých kusů (viz Něco navíc)
pečivo 6 plátků
4–8 plátků podle velikosti
rozdrobená
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
fazolky zelené 200 g
podle potřeby rozpůlené, uvařené v páře (mohou být i mražené)

Postup

1

V misce smíchejte 2 lžíce oleje a 1/3 česneku. Zbylý olej rozehřejte v hlubší pánvi na středním ohni.

2

Vsypte cibuli a polovinu chilli papričky, opékejte 5 minut do změknutí, asi 2 minuty před koncem přidejte zbývající česnek.

3

Vlijte rajčata, vsypte oregano a osolte. Přiveďte k varu. Oheň ztlumte na střední až mírný. Nepřiklopené vařte 10–12 minut, aby omáčka zhoustla.

4

Pak do omáčky vložte v jedné vrstvě rybu. Vařte 5–7 minut, aby se ryba provařila.

5

Mezitím potřete pečivo z jedné strany česnekovým olejem, potřenou stranou nahoru je rozložte na plech a pod grilem v troubě je opečte dozlatova.

6

Omáčku s rybou podle chuti osolte a opepřete, posypte fetou, petrželkou a zbývající chilli papričkou. Podávejte s česnekovými toustíky a fazolkami.

NĚCO NAVÍC
Tresku lze nahradit jinou mořskou bělomasou rybou, ze sladkovod- ních ryb pak třeba tilapií či pangasem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč