Reklama
Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Alena Novotná
Alena Novotná
Louny

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové krkovice, měla rozmrazené fazolové lusky a zjistila jsem, že nemám smetanu do omáčky. Rozhodla jsem se tedy neoblíbené jídlo ze školních jídelen nahradit improvizací a myslím, že se velmi zadařilo.

Alena Novotná, Louny

Ingredience

  • 600 g vepřové plátky (např. z krkovice, plecka)
  • 350 g fazolové lusky
  • 2 větší cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce sádlo
  • dle chuti sůl, pepř, červená paprika sladká
  • 1 lžíce drcený rozmarýn
  • 4 ks bobkový list
  • 2 - 3 lžíce med
  • 2 - 3 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kostičky. Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nasolíme a opepříme.
  2. Na sádle zpěníme cibulku a na ní zatáhneme plátky masa. Přidáme bobkový list, podlijeme vařící vodou, aby bylo maso ponořené a dusíme cca 30 – 40 minut. V této fázi přidáme k masu med, rozmarýn a prolisovaný česnek, vše promícháme a dusíme ještě 15 – 20 minut.

  3. V jiném hrnci v osolené vodě uvaříme fazolky na skus. Měkké maso z omáčky vyjmeme. Rozkvedláme hladkou mouku se studenou vodou a zahustíme omáčku na niť. Vložíme do ní okapané fazolové lusky a zhruba 10 minut za stálého míchání společně provaříme. Necháme chvíli zchladit a podáváme s vařenými brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Narozeninová chaloupka

Narozeninová chaloupka

Nahoru se může přilepit narozeninová číslovka. Miloslava Landová, Hradec Králové
Všehochuť /27.04.10
Masový dort se salámovými růžemi

Masový dort se salámovými růžemi

Pochoutka pro ty, co sladké moc nemusí.

Ladislava Šálová, Přelouč

Všehochuť /09.02.13
Bloody Mary

Bloody Mary

Není nad to, vychutnat  si svůj oblíbený koktejl v klidu domova.

Hanka Březková, ...

Všehochuť /04.08.14
Slané větrníky

Slané větrníky

Jsme doma spíš na slané než na sladké...

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.07.14
Barevný slaný dort

Barevný slaný dort

Nesladký dezert z toastového chleba potažený sýrem.
Klára Kohoutová, Hlušice
...
Všehochuť /11.04.11
Veselý zákusek

Veselý zákusek

Místo ananasu můžeš dát broskve či meruňky.

Lucie Exnerová, Jilemnice

Všehochuť /16.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu