Reklama
Velikonoční věnec
Fotogalerie:

Velikonoční věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

O svátcích nesmí na stole chybět, to by nebyly Velikonoce. Tento recept mám od své pratety a je u nás tak oblíbený, že vždycky peču rovnou ze dvou dávek.      

Jaroslava Nová, Trutnov

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 110 g cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 110 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžička citronové kůry
  • špetka soli
  • 1 vejce na potření
  • na posypání mandle

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mléko trochu ohřejeme, aby bylo vlažné, a polovinu odlijeme do menší misky. Přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme 15 minut na teplém místě vzejít kvásek. 

  2. krok2

    Máslo necháme změknout a utřeme se žloutky a cukrem dohladka. Ke směsi přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, rozinky, citronovou kůru, špetku soli a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, lehce posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 1 hodinu.

  3. krok3

    Vykynuté těsto vyklopíme na vál poprášený hladkou moukou a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu uválíme dlouhý válec, spleteme do copu a stočíme do věnce. Konce spleteme do sebe. Věnec opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, jestli je dobře propečený.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Duhový mořský svět

Duhový mořský svět

Barevný piškotový dortík s čerstvými banány a marcipánem. Lucie ...
Všehochuť /27.09.11
Sirup z kopřiv

Sirup z kopřiv

Pije se zejména na pročištění krve.

Božena Peřinová, Bítovčice

Všehochuť /07.03.13
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Burizonové knedlíky s králíkem na paprice

Burizonové knedlíky s králíkem na paprice

Omáčky by mělo být raději víc.

Zuzana Novotná, Humpolec

Všehochuť /15.05.15
Pečené ovoce s nádivkou

Pečené ovoce s nádivkou

Netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený.

Jarmila Kulhánková, Uherský ...

Všehochuť /17.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu