Reklama
Velikonoční vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Velikonoční vaječná tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá, přitom se do ní dají spotřebovat sváteční přebytky.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 5 vajec
  • 150 g šunkového salámu
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 sklenice nakládané zeleniny (např. hradišťanka)
  • 200 ml majonézy
  • 1 kostka masoxu
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme šunkový salám, cibuli nadrobno.

  2. krok2

    Papriky rozkrájíme na proužky. Sterilovanou zeleninu scedíme, nálev uchováme. Vše dáme dohromady do větší mísy. Přidáme majonézu a vše promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření.

  3. Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ale nevaříme ji! Necháme asi 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu.

  4. Po částečném vychladnutí přidáme do mísy se zeleninou a vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Vaječnou tlačenku dáme do lednice aspoň na 2 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí tlačenku opatrně vyklopíme, fólii sloupneme a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové koule

Perníkové koule

Můžes s nimi ozdobit stromeček nebo jedlovou větvičku. Růžena Neprašová, Ústí nad ...
Všehochuť /28.11.16
Sladké lžičky

Sladké lžičky

Lžičky z křehkého lineckého těsta můžeme upéct kdykoliv během roku nebo jako ...

Všehochuť /23.07.17
Dort s více druhy pomazánek

Dort s více druhy pomazánek

Obsahuje jen samé dobré věci.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /05.08.14
Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...

Všehochuť /21.08.17
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Vaření povidel zabírá mnoho času‚ zvláště míchání. Díky tomuto receptu nemusíš ...

Všehochuť /01.03.14
Mletá zelenina

Mletá zelenina

Výborná a vždy po ruce.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /22.11.12
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama