Reklama
Velikonoční vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Velikonoční vaječná tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá, přitom se do ní dají spotřebovat sváteční přebytky.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 5 vajec
  • 150 g šunkového salámu
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 sklenice nakládané zeleniny (např. hradišťanka)
  • 200 ml majonézy
  • 1 kostka masoxu
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme šunkový salám, cibuli nadrobno.

  2. krok2

    Papriky rozkrájíme na proužky. Sterilovanou zeleninu scedíme, nálev uchováme. Vše dáme dohromady do větší mísy. Přidáme majonézu a vše promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření.

  3. Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ale nevaříme ji! Necháme asi 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu.

  4. Po částečném vychladnutí přidáme do mísy se zeleninou a vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Vaječnou tlačenku dáme do lednice aspoň na 2 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí tlačenku opatrně vyklopíme, fólii sloupneme a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cukrový hrad

Cukrový hrad

Rádi si užíváme sváteční vánoční atmosféru. Libuše Vichrová, Deštná
Všehochuť /23.12.13
Znak Baníku Ostrava

Znak Baníku Ostrava

Dort, na kterém si pochutnají fanoušci.

Alena Vaňková, Bystřice

Všehochuť /30.11.15
Dětské minipizzy

Dětské minipizzy

Podával jsem je na oslavě narozenin.


Vojtěch Jonák, Zlín

Všehochuť /11.04.17
Bramborové lupínky  s plněným  kuřecím řízkem

Bramborové lupínky s plněným kuřecím řízkem

Vypadají slavnostně a navíc chutnají opravdu každému. Takže jestliže čekáš ...
Všehochuť /18.10.12
Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /18.02.13
Dort bačkory

Dort bačkory

‚‚Důchodky‘‘ berte jako moji inspiraci pro zkušenější kuchařinky ...
Všehochuť /27.01.09
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama