Reklama
Velikonoční vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Velikonoční vaječná tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá, přitom se do ní dají spotřebovat sváteční přebytky.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 5 vajec
  • 150 g šunkového salámu
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 sklenice nakládané zeleniny (např. hradišťanka)
  • 200 ml majonézy
  • 1 kostka masoxu
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme šunkový salám, cibuli nadrobno.

  2. krok2

    Papriky rozkrájíme na proužky. Sterilovanou zeleninu scedíme, nálev uchováme. Vše dáme dohromady do větší mísy. Přidáme majonézu a vše promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření.

  3. Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ale nevaříme ji! Necháme asi 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu.

  4. Po částečném vychladnutí přidáme do mísy se zeleninou a vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Vaječnou tlačenku dáme do lednice aspoň na 2 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí tlačenku opatrně vyklopíme, fólii sloupneme a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pavoučí dort

Pavoučí dort

Můj 4letý syn Beďa si letos tento dort přál k narozeninám. Ivana Petříková, ...
Všehochuť /05.12.08
Slaná květina

Slaná květina

Švagr slavil 30. narozeniny a já jsem mu vyrobila slanou kytici.
Kateřina Koubínová,...
Všehochuť /05.01.09
Masové jednohubky

Masové jednohubky

Skvělé pohoštění, které nikoho nezklame.

Lenka Kinkorová, Písek

Všehochuť /21.10.12
Dort s uzeninou a volským okem

Dort s uzeninou a volským okem

Kombinace surovin umožňuje řadu variant.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /07.08.14
Salámovo-sýrový dort

Salámovo-sýrový dort

Stačí už jen čerstvé rohlíky a láhev vína.
Marie Otevřelová, Nové Jirny
Všehochuť /03.02.11
Chlebové bačkůrky

Chlebové bačkůrky

Udělej svým kamarádům nápaditý dárek.
Hana Farová, Chotíkov
Všehochuť /27.12.11
 

Nejnovější

Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /25.03.17
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Americké lívance

Americké lívance

Nejlépe chutnají s lesním ovocem.


Lucie Hanáková, Ostrava

Sladký život /25.03.17
Perníkové slepičky

Perníkové slepičky

Roztomilé cukroví rozveselí nejen děti.


Alena Cikánková, Liberec

Sladký život /25.03.17
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama