Reklama
Velikonoční vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Velikonoční vaječná tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá, přitom se do ní dají spotřebovat sváteční přebytky.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 5 vajec
  • 150 g šunkového salámu
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 sklenice nakládané zeleniny (např. hradišťanka)
  • 200 ml majonézy
  • 1 kostka masoxu
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme šunkový salám, cibuli nadrobno.

  2. krok2

    Papriky rozkrájíme na proužky. Sterilovanou zeleninu scedíme, nálev uchováme. Vše dáme dohromady do větší mísy. Přidáme majonézu a vše promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření.

  3. Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ale nevaříme ji! Necháme asi 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu.

  4. Po částečném vychladnutí přidáme do mísy se zeleninou a vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Vaječnou tlačenku dáme do lednice aspoň na 2 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí tlačenku opatrně vyklopíme, fólii sloupneme a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pirátské lodě

Pirátské lodě

Proč si nepochutnat také očima? Květa Borůvková, Přerov
Všehochuť /23.09.15
Rybí misky

Rybí misky

Kdo chce mít pohoštění dobré i krásné.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /24.12.13
Obložené prkénko

Obložené prkénko

Jedlíci je jistě ocení.

Ladislava Pavlíková, Maleč

Všehochuť /28.02.16
Mletá zelenina

Mletá zelenina

Výborná a vždy po ruce.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /22.11.12
Slaná zvířátka

Slaná zvířátka

Jednoduché, ale velice oblíbené.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Všehochuť /17.02.13
Veselý zákusek

Veselý zákusek

Místo ananasu můžeš dát broskve či meruňky.

Lucie Exnerová, Jilemnice

Všehochuť /16.09.17
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama