Reklama
Velikonoční vaječná tlačenka
Fotogalerie:

Velikonoční vaječná tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá, přitom se do ní dají spotřebovat sváteční přebytky.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 5 vajec
  • 150 g šunkového salámu
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 sklenice nakládané zeleniny (např. hradišťanka)
  • 200 ml majonézy
  • 1 kostka masoxu
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme šunkový salám, cibuli nadrobno.

  2. krok2

    Papriky rozkrájíme na proužky. Sterilovanou zeleninu scedíme, nálev uchováme. Vše dáme dohromady do větší mísy. Přidáme majonézu a vše promícháme. Nesolíme a nepřidáváme žádné koření.

  3. Nálev od zeleniny doplníme vodou do 300 ml a tekutinu rozdělíme na dvě poloviny. V jedné povaříme kostku masoxu. Do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ale nevaříme ji! Necháme asi 5 minut chladnout a poté smícháme s vývarem z masoxu.

  4. Po částečném vychladnutí přidáme do mísy se zeleninou a vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, hmotu do ní nalijeme a uhladíme. Vaječnou tlačenku dáme do lednice aspoň na 2 hodiny ztuhnout, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí tlačenku opatrně vyklopíme, fólii sloupneme a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabička na perníčky

Krabička na perníčky

Z tohoto těsta dělám vždy na Vánoce dárkovou dózu plnou nazdobených perníčků. ...
Všehochuť /25.08.11
Abeceda z kynutého těsta

Abeceda z kynutého těsta

Marie Filipová, Bohumín

Všehochuť /06.02.18
Pirátské lodě

Pirátské lodě

Proč si nepochutnat také očima?

Květa Borůvková, Přerov

Všehochuť /23.09.15
Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Mandle a brambory tvoří neobvyklou, ale výtečnou kombinaci!
Eva Veselá, Most
Všehochuť /17.06.12
Ježci s překvapením

Ježci s překvapením

Veselí ježečci potěší děti i dospělé. Naše děti nerady jí maso, ...
Všehochuť /08.06.10
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
 

Nejnovější

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička
Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
Hermelín v kuskusové krustě

Hermelín v kuskusové krustě

Podle receptu Radany Nouzákové

Radana Nouzáková, manažerka inzerce
Má na starosti prodej ...

Vaříme express /22.04.18
Rizoto s masovými koulemi

Rizoto s masovými koulemi

Jarka Hrubá, Děčín

Vaříme express /22.04.18
Kachní prsa s rebarborou

Kachní prsa s rebarborou

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /22.04.18
Roštěnky na slanině

Roštěnky na slanině

Pro dědečka

Roštěnky na slanině

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /22.04.18
Jarní dort s citrónovým krémem

Jarní dort s citrónovým krémem

Zahrady a parky rozzářily voňavé barevné květy a svěží zeleň mladé trávy. Ani na ...

Sladký život /22.04.18
Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Irena Gvozdková, Sušice

Vaříme express /21.04.18
Pikantní kuličky s nivou

Pikantní kuličky s nivou

Petra Malenová, Plzeň

Všehochuť /21.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama