Reklama
Reklama
Velikonoční košíčky
Fotogalerie:

Velikonoční košíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Helena Magdoňová, Kuřim

Ingredience

  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce horké vody
  • 2–3 kapky citronového aroma
  • 160 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 150 ml mléka
  • 1/2 pistáciového pudinku
  • 2 lžíce cukru moučky
  • dle potřeby zelené potravinářské barvivo
  • 100 g fondánu
  • trocha kakaa
  • dle potřeby cukrová vajíčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, cukr, vanilkový cukr, horkou vodu, citronové aroma a 60 g másla vyšleháme do pěny. Postupně přisypeme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  2. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, které naplníme ze 2/3 těstem. V předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 20 minut a poté necháme pečivo zcela vychladnout.

  3. Z mléka a pistáciového pudinkového prášku uvaříme hustou hmotu. Osladíme ji moučkovým cukrem a vyšleháme se zbylým máslem. Podle potřeby můžeme zeleně přibarvit. Krém odložíme vychladit.

  4. Do fondánu zapracujeme trochu kakaa a kapku vody. Vyválíme tenké proužky, které po dvou spleteme, zahneme a necháme zatuhnout.

  5. Muffiny seřízneme a mírně vydlabeme.

  6. Do důlku nastříkáme trochu pudinkového krému a ozdobíme cukrovými vajíčky. Nakonec doplníme fondánem a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí hranolky s mrkvovým salátem

Rybí hranolky s mrkvovým salátem

Chutnají i dětem. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Všehochuť /18.03.14
Člověče, nezlob se!

Člověče, nezlob se!

Než se do něj pustíš, můžeš si zahrát!

Tereza Neubauerová, Písek

Všehochuť /21.06.15
Růže z jablek

Růže z jablek

Jablečné křížaly jsou výborné a navíc z nich můžeš vyčarovat nádherné ...
Všehochuť /01.12.08
Chlebový dort

Chlebový dort

Mnoho mužů nemá rádo sladkosti, proto určitě dají spíše přednost narozeninovému ...
Všehochuť /29.09.08
Rohlíkový špíz se salámem

Rohlíkový špíz se salámem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /09.10.18
Studená mísa „Simpsonovi“

Studená mísa „Simpsonovi“

Překvap svoji rodinu kreativní večeří.

Jiřina Pokorná, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /15.02.15
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama