Helena Magdoňová, Kuřim
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce horké vody
- 2–3 kapky citronového aroma
- 160 g másla
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 150 ml mléka
- 1/2 pistáciového pudinku
- 2 lžíce cukru moučky
- dle potřeby zelené potravinářské barvivo
- 100 g fondánu
- trocha kakaa
- dle potřeby cukrová vajíčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, cukr, vanilkový cukr, horkou vodu, citronové aroma a 60 g másla vyšleháme do pěny. Postupně přisypeme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, které naplníme ze 2/3 těstem. V předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 20 minut a poté necháme pečivo zcela vychladnout.
-
Z mléka a pistáciového pudinkového prášku uvaříme hustou hmotu. Osladíme ji moučkovým cukrem a vyšleháme se zbylým máslem. Podle potřeby můžeme zeleně přibarvit. Krém odložíme vychladit.
-
Do fondánu zapracujeme trochu kakaa a kapku vody. Vyválíme tenké proužky, které po dvou spleteme, zahneme a necháme zatuhnout.
-
Muffiny seřízneme a mírně vydlabeme.
-
Do důlku nastříkáme trochu pudinkového krému a ozdobíme cukrovými vajíčky. Nakonec doplníme fondánem a můžeme podávat.