Reklama
Velikonoční košíčky
Fotogalerie:

Velikonoční košíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Helena Magdoňová, Kuřim

Ingredience

  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce horké vody
  • 2–3 kapky citronového aroma
  • 160 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 150 ml mléka
  • 1/2 pistáciového pudinku
  • 2 lžíce cukru moučky
  • dle potřeby zelené potravinářské barvivo
  • 100 g fondánu
  • trocha kakaa
  • dle potřeby cukrová vajíčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, cukr, vanilkový cukr, horkou vodu, citronové aroma a 60 g másla vyšleháme do pěny. Postupně přisypeme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  2. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, které naplníme ze 2/3 těstem. V předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 20 minut a poté necháme pečivo zcela vychladnout.

  3. Z mléka a pistáciového pudinkového prášku uvaříme hustou hmotu. Osladíme ji moučkovým cukrem a vyšleháme se zbylým máslem. Podle potřeby můžeme zeleně přibarvit. Krém odložíme vychladit.

  4. Do fondánu zapracujeme trochu kakaa a kapku vody. Vyválíme tenké proužky, které po dvou spleteme, zahneme a necháme zatuhnout.

  5. Muffiny seřízneme a mírně vydlabeme.

  6. Do důlku nastříkáme trochu pudinkového krému a ozdobíme cukrovými vajíčky. Nakonec doplníme fondánem a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční chlebíček

Velikonoční chlebíček

Když není dost času na přípravu občerstvení, tohle je za chvíli. Ivana ...
Všehochuť /06.04.17
Hořčice z cukety

Hořčice z cukety

Výborná příloha k masu.

Jana Marková, Litoměřice

Všehochuť /16.06.13
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Čtyřkolka

Čtyřkolka

Každý milovník autíček tento dortík ocení. Můžeš ho vytvořit podle chuti oslavence. ...
Všehochuť /23.07.10
Ježeček

Ježeček

Hodí se na oslavy všeho druhu, chutná i vypadá prostě skvěle.
Radmila ...
Všehochuť /10.02.10
Šunka na medu s hřebíčky

Šunka na medu s hřebíčky

Je neobyčejně lahodná, a jak voní!

Dana Kubešová, Tábor

Všehochuť /28.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu