Reklama
Včelí medvídci
Fotogalerie:

Včelí medvídci

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Pekla jsem je vnukům k narozeninám.

Tereza Neubauerová, Písek

Ingredience

  • Korpusy:
  • 12 ks vejce
  • 280 g cukr moučka
  • 100 g vanilkový cukr
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 špetky kypřící prášek
  • 20 g kakao
  • 30 g olej
  • Krém:
  • 1 kostka máslo
  • 3 lžíce cukr moučka
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléko
  • trocha rumu
  • 3 lžíce kakao
  • Falešný marcipán:
  • 200 g cukr moučka
  • 200 g sušené mléko
  • 30 g tuk
  • 1 bílek
  • 3 lžíce med
  • 1 mandlová tresť
  • potravinářské barvivo
  • trocha marmelády

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Z dávky upečeme 2 korpusy, do jednoho vmícháme kakao. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Necháme vychladnout, vyklopíme a překrojíme na půl nožem nebo nití.
  2. Na krém uvaříme pudink, necháme dobře vychladnout a pak po lžících zašleháme máslo. Přidáme rum, část krému obarvíme kakaem.

  3. Zpracujeme marcipán, který obarvíme dle potřeby potravinářskými barvami. Tvoříme figurky podle fantazie.

  4. Dort skládáme na sebe, nejdříve plát tmavý, světlý, tmavý, světlý. Při mazání střídáme světlý a tmavý krém a marmeládu. Potáhneme marcipánem, naaranžujeme figurky a dozdobíme krémem.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pavoučí dort

Pavoučí dort

Můj 4letý syn Beďa si letos tento dort přál k narozeninám. Ivana Petříková, ...
Všehochuť /05.12.08
Perník krtek

Perník krtek

Až budeš přemýšlet, jakou dobrotu upečeš pro radost své ratolesti, zkus nějakou ...
Všehochuť /09.03.09
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Dýňový tvaroh

Dýňový tvaroh

Dá se jíst jen tak, se sušenkami ke svačině, nebo si ho můžeš namazat na palačinky.

...

Všehochuť /03.04.13
Piškotový dort s dinosaury

Piškotový dort s dinosaury

Připravila mi ho vnučka k 80. narozeninám.
Hana Poláková,
České Budějovice
Všehochuť /20.02.10
Dort- odpolední čaj

Dort- odpolední čaj

Marcipánový dort-čajíček je hříčka pro cukrářskou fantazii.
Petra Veihandová, ...
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama