Reklama
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete


Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna tím pravým pro náš organismus. Jak si tedy pochutnat tak, abychom nezatížili žaludek ani váhu? Podívejte se na naše tipy, které zachutnají každému!

Vánoční sezamové kuličky s mandlemi

Suroviny

  • strouhaný kokos
  • 20 g sušeného ovesného nápoje
  • loupané mandle
  • 35 g medu (musí být tekutý)
  • 100 g loupaných sezamových semínek
  • ½ čajové lžičky citronové šťávy

Jak na to?

Sezamová semínka si rozmixujeme v mixéru najemno a přidáme k nim citronovou šťávu a med s lžičkou sušeného ovesného nápoje na zahuštění. Hmotu vytvarujeme do válečku a nakrájíme na malé kousíčky a do každého kousku zabalíme loupanou mandli. Vzniklé kuličky obalíme v kokosu a necháme odležet v lednici. Dobrou chuť!

Vánoční perníčky bez lepku

Suroviny

  • 60 g třtinového cukru
  • 100 g bezlepkové mouky
  • 12 g holandského kakaa
  • 25 g medu
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • ½ namleté skořice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • hořká čokoláda na vaření

Jak na to?

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si kuchyňský robot a smícháme v něm cukr, bezlepkovou mouku, kakao, prášek do pečiva a perníkové koření. Přidáme trochu soli a skořice a vmícháme také 2 celá vejce a med. Z hmoty vyválíme přibližně centimetr tlusté těsto a vykrájíme požadované tvary. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme 10 – 12 minut. Po vychladnutí dozdobíme horkou rozpuštěnou čokoládou nebo potřeme vejcem, aby perníčky získaly lesk.

Ovesné koláčky s marmeládou

Suroviny

  • 2 jablka
  • 4 dkg ovesných vloček
  • 3 čajové lžičky rumu
  • 2 čajové lžičky strouhaného kokosu
  • polévková lžíce kokosového oleje

Jak na to?

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Následně smícháme v míse ovesné vločky s nastrouhaným jablkem a kokosem. Na závěr do těsta přidáme rum a kokosový tuk. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme na plech a palcem do nich uděláme malý důlek, který naplníme marmeládou. Marmeládu lze ale přidat až po pečení, které trvá 25 – 30 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort Wall-E

Dort Wall-E

Oblíbenou postavičku robota jsem upekla pro našeho Petříka k svátku. Romana ...
Všehochuť /30.01.11
Kynutý dáreček

Kynutý dáreček

Lucie Paláková, Dolní Domaslavice

Všehochuť /25.01.18
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Ledové pohárky s květy

Ledové pohárky s květy

Příjemně osvěžující v horkých dnech.

Stanislav Bílý, České Budějovice

Všehochuť /26.04.13
Cukroví „Televize Nova“

Cukroví „Televize Nova“

Toto cukroví pojmenovaly moje neteře Terka, Denisa a Jitka, které mi pomáhaly při ...
Všehochuť /25.08.11
Jahodové cappuccino

Jahodové cappuccino

Ovocný nápoj, který se dá podávat klidně místo odpolední svačinky.

Romana...

Všehochuť /28.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu