Reklama
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete


Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna tím pravým pro náš organismus. Jak si tedy pochutnat tak, abychom nezatížili žaludek ani váhu? Podívejte se na naše tipy, které zachutnají každému!

Vánoční sezamové kuličky s mandlemi

Suroviny

  • strouhaný kokos
  • 20 g sušeného ovesného nápoje
  • loupané mandle
  • 35 g medu (musí být tekutý)
  • 100 g loupaných sezamových semínek
  • ½ čajové lžičky citronové šťávy

Jak na to?

Sezamová semínka si rozmixujeme v mixéru najemno a přidáme k nim citronovou šťávu a med s lžičkou sušeného ovesného nápoje na zahuštění. Hmotu vytvarujeme do válečku a nakrájíme na malé kousíčky a do každého kousku zabalíme loupanou mandli. Vzniklé kuličky obalíme v kokosu a necháme odležet v lednici. Dobrou chuť!

Vánoční perníčky bez lepku

Suroviny

  • 60 g třtinového cukru
  • 100 g bezlepkové mouky
  • 12 g holandského kakaa
  • 25 g medu
  • 1 čajová lžička perníkového koření
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • ½ namleté skořice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • hořká čokoláda na vaření

Jak na to?

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si kuchyňský robot a smícháme v něm cukr, bezlepkovou mouku, kakao, prášek do pečiva a perníkové koření. Přidáme trochu soli a skořice a vmícháme také 2 celá vejce a med. Z hmoty vyválíme přibližně centimetr tlusté těsto a vykrájíme požadované tvary. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme 10 – 12 minut. Po vychladnutí dozdobíme horkou rozpuštěnou čokoládou nebo potřeme vejcem, aby perníčky získaly lesk.

Ovesné koláčky s marmeládou

Suroviny

  • 2 jablka
  • 4 dkg ovesných vloček
  • 3 čajové lžičky rumu
  • 2 čajové lžičky strouhaného kokosu
  • polévková lžíce kokosového oleje

Jak na to?

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Následně smícháme v míse ovesné vločky s nastrouhaným jablkem a kokosem. Na závěr do těsta přidáme rum a kokosový tuk. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme na plech a palcem do nich uděláme malý důlek, který naplníme marmeládou. Marmeládu lze ale přidat až po pečení, které trvá 25 – 30 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové slunce

Špenátové slunce

Pro všechny milovníky špenátu. Marie Vodová, Vyškov
Všehochuť /04.03.16
Špagetový dort

Špagetový dort

Podle tohoto receptu připravíš špagety v originální úpravě, kterou určitě ocení...

Všehochuť /03.05.17
Muffiny s margotkou

Muffiny s margotkou

Něco pro mrňousky na mlsání‚ děti mohou pomáhat se zdobením mamince, moc je to ...
Všehochuť /24.05.11
Rybí misky

Rybí misky

Kdo chce mít pohoštění dobré i krásné.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /24.12.13
Kokosový dort

Kokosový dort

Zimní louku přikrytou nadýchanou peřinkou z čerstvého bělavého ...

Všehochuť /29.01.18
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama