Reklama
Uzená vepřová panenka v chlebovém těstě
Fotogalerie:

Uzená vepřová panenka v chlebovém těstě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Draha Zizková, Vsetín

Ingredience

  • Těsto:
  • 70 - 80 ml vlažného mléka
  • 15 g droždí
  • špetka cukru
  • 200 g celozrnné žitné mouky (dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou)
  • 1 lžička soli
  • 1 žloutek
  • 1 vejce
  • 20 g rozpuštěného másla
  • hladká mouka na rozválení
  • 600 g tepelně upravené uzené vepřové panenky
  • hrstka kmínu
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a půl lžíce mouky. Zamícháme a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Do velké mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme kvásek, 2 žloutky (bílek oddělíme a necháme stranou) a pomocí mléka s máslem zaděláme těsto, které necháme 30 minut kynout.

  3. Na vále posypaném moukou těsto rozválíme na plát, do kterého zabalíme vepřové maso. Přebytečné části těsta odkrojíme, rozdělíme na 3 díly, ze kterých uděláme válečky, a upleteme cop. Těsto potřeme rozšlehaným bílkem, ozdobíme copem, který také potřeme bílkem, posypeme kmínem a trochou soli. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby, kde při 180 °C pečeme 40–50 minut.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo batátovým pyré. K takto upravenému masu se výborně hodí jablečné pyré nebo čatní z rajčat či švestek.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové brownies

Dýňové brownies

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce (Slovensko)
Všehochuť /02.11.18
Adventní kalendář

Adventní kalendář

Jsou měkké hned po upečení.

Aneta Tlustá, Praha

Všehochuť /01.12.14
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě.
Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Celozrnné mrkvánky

Celozrnné mrkvánky

Zdravá a chutná snídaně či svačinka nejen pro děti.

Jana ...

Všehochuť /19.09.17
Pečený krokodýl

Pečený krokodýl

Pečený krokodýl s náplní z čeho jen si vzpomenete.

Lucie Mačkalová, Prostějov

Všehochuť /07.03.12
Dezert s chilli kořením

Dezert s chilli kořením

Použití méně obvyklého koření vytvoří dokonalou chuť a vůni.

Tomáš ...

Všehochuť /26.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu