Reklama
Uherák
Fotogalerie:

Uherák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pekla jsem ho tatínkovi k narozeninám, udělal mu velkou radost.

Petra Ferštlová, Rakovník


Ingredience

  • Roláda:
  • 6 ks vejce
  • 6 lžic cukr krystal
  • 5 lžic polohrubá mouka
  • 1 lžíce kakao
  • 1 hrst sekané ořechy
  • Krém:
  • 500 ml mléko
  • 250 g máslo
  • 2 ks banánový pudink
  • cukr moučka dle chuti
  • trocha rumu
  • Na dozdobení:
  • marcipán podle potřeby
  • potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si upečeme roládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom vmícháme žloutky, mouku s kakaem a hrst nasekaných ořechů. 

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme. Po upečení vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a zavineme. Necháme vychladnout.

  3. Příprava krému: nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkových prášků. Necháme ho vychladnout. Potom vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, postupně zašleháme vychladlý pudink a dochutíme rumem.

  4. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem, proložíme banánem a svineme. Necháme pořádně ztuhnout. Poté zařízneme rohy. Odřezky smícháme se zbytkem krému a vytvoříme kulaté boky rolády, které napodobují špičku salámu. Celou roládu potřeme krémem a necháme pořádně ztuhnout. 

  5. Po ztuhnutí roládu potáhneme marcipánem zakoupeným v obchodě. Ze zbytku marcipánu vytvoříme papričky, houbičky nebo zeleninu podle vlastní fantazie. 

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční kytice

Netradiční kytice

Kytice opravdu může potěšit i muže! Adam Veselský, Olomouc
Všehochuť /28.01.17
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
Člověče, nezlob se!

Člověče, nezlob se!

Než se do něj pustíš, můžeš si zahrát!

Tereza Neubauerová, Písek

Všehochuť /21.06.15
Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /21.04.13
Žirafa

Žirafa

Kterému prckovi by neudělala radost?

Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /30.05.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama