Reklama
Tvarůžkový krokodýl
Fotogalerie:

Tvarůžkový krokodýl

Iveta Knápková

Bušín
Labužníky toto zvířátko určitě potěší.
Iveta Knápková, Bušín

Ingredience

  • 300 g měkký salám
  • 1 velká cibule
  • 100-200 ml kečup
  • 2 balení listové těsto
  • 2 rajčata
  • 100 g tvarůžky
  • trocha lněné semínko
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený salám. Před koncem smažení zakapeme kečupem‚ aby vznikla polotekutá hmota. Můžeme dochutit grilovacím kořením.
  2. Vyválíme listové těsto. Nejprve vykrojíme lichoběžník‚ z něhož vytvoříme hlavu. Naplníme ji masovou směsí a poklademe kousky tvarůžků. Čumák omotáme proužkem těsta a uprostřed trošku přimáčkneme. Další proužek těsta omotáme okolo očí‚ které jsou tvořeny rajčaty, a přimáčkneme na vrchol hlavy.
  3. K hlavě připevníme tělo vyrobené z obdélníkového tvaru vyváleného těsta‚ které jsme po obou stranách nakrájeli na proužky. Na prostředek naneseme masovou směs a kousky tvarůžků. Trup uzavíráme tak‚ že překládáme proužky těsta z jedné strany střídavě s proužky z druhé strany trupu. Aby směs nevytekla‚ můžeme přiložit shora pás těsta a teprve pak překládat proužky z jedné i druhé strany. Nakonec přiděláme ocas‚ taktéž naplněný masovou hmotou a tvarůžky. Ze zbytku těsta vykrojíme nožičky a připevníme pod trup. Krokodýla potřeme vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Melounová dáma

Melounová dáma

Můžeš přidat i trochu citrusového džusu. Tereza Vodová, Praha
Všehochuť /07.03.13
Játra s ananasem

Játra s ananasem

Na rozdíl od většiny mých vrstevníků mám jídla z jater ráda. Dá se ...

Všehochuť /24.09.13
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne!
Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
McKarboš se slunečnicí

McKarboš se slunečnicí

Po rozkrojení jsou neskutečně šťavnaté.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.11.13
Janiny „nechtěné“ brambory

Janiny „nechtěné“ brambory

Nechtěné brambory jsme je nazvali proto, že byly malé a nikomu se nechtělo je loupat....

Všehochuť /01.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu