Reklama
Tříbarevný tvarohový dort
Fotogalerie:

Tříbarevný tvarohový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lahodný tvarohový dort s výraznou chutí a vůní. Můžete také použít šťávu z borůvek, višní atd.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Ingredience

  • 200 g sušenek BeBe
  • 100 g másla
  • 2 sáčky želatiny (po 10 g)
  • 400 g měkkého tvarohu
  • 400 g zakysané smetany nebo jogurtu
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml šťávy z rybízu
  • 100 ml šťávy z jahod

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Sušenky rozemeleme v kuchyňském robotu. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

  2. Formu na dort vyložíme pečicím papírem a celou směs rozprostřeme po dně.

  3. Do 150 ml vody přidáme želatinu a necháme bobtnat po dobu 5 minut. Poté želatinu lehce ohřejeme na asi 40 °C a mícháme, aby se úplně rozpustila.

  4. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr dáme do větší mísy a ušleháme metličkou dohladka.

  5. Hmotu rozdělíme do tří misek. Do jedné přilijeme šťávu z rybízu (nejlépe černého) a do druhé přidáme šťávu z jahod.

  6. Vlažnou želatinu rozdělíme na tři stejné části a přidáme k našim tvarohovým náplním. Na připravený korpus přidáváme střídavě náplně a promícháme je špejlí dle svojí fantazie. Nemusíme je mísit vůbec.

  7. Dort můžeme přizdobit ovocem, ze kterého jsme připravili šťávy. Zákusek dáme na 4–5 hodin
    do lednice, nejlépe přes noc, do úplného ztuhnutí.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Dýňový tvaroh

Dýňový tvaroh

Dá se jíst jen tak, se sušenkami ke svačině, nebo si ho můžeš namazat na palačinky.

...

Všehochuť /03.04.13
Slaný dort ve tvaru motýla

Slaný dort ve tvaru motýla

Na takovém dortu si každý chlap pochutná.
Alena Matlová, Oldřichovice
Všehochuť /22.10.09
Slané pokušení

Slané pokušení

Potěší hlavně ‚‚masosaury‘‘.
Lenka Rupprechtová, Sázava
Všehochuť /06.03.12
Klobásové buchty

Klobásové buchty

Někdy přidám místo eidamu třeba nivu.

Lenka Maryášová, Slavičín

Všehochuť /25.06.14
Pasta na topinky

Pasta na topinky

Skvělá pikantní pochoutka.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /06.11.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama