Reklama
Svatomartinská husa
Fotogalerie:

Svatomartinská husa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ve městě drůbež nechováme, ale to neznamená, že ignorujeme důležité svátky.

Marie Motlová, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Pistáciový krém:
  • 1 pistáciový pudink
  • 250 g čerstvého másla
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 50 g pistáciové hmoty s mletými pistáciemi
  • 250 ml mléka
  • na potažení marcipán
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh. Vyšleháme žloutky s olejem, vodou a cukrem. Střídavě přidáváme mouku s kypřicím práškem a ušlehané bílky a vymícháme hladké těsto. To vlijeme do vyložené obdélníkové dortové formy (nebo na plech). Pečeme 10 minut při 180°C, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme dalších asi 40–45 minut.

  2. Uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a přimícháme pudink. Pak zašleháme pistáciovou hmotu. Podle chuti dosladíme.

  3. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pak jej dvakrát příčně překrojíme a potřeme krémem včetně vrchní vrstvy a dáme vychladit do lednice. Po vychlazení z korpusu vykrojíme požadovaný tvar, znovu potřeme krémem a opět dáme vychladit. 

  4. Rozválíme si marcipán a potáhneme jím vykrojený korpus. Na nohy husy můžeme použít čínské hůlky, z odřezků spojených krémem vyrobíme stehna a rovněž je potáhneme marcipánem, včetně hůlek a jejich zakončení chrupavkami, které vytvoříme rovněž z marcipánu. Obarvíme podle předlohy. Z marcipánu vytvoříme větvičku rozmarýnu a jablíčko, kmín pak z čokoládové potahovací hmoty. 


Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná červená vajíčka

Plněná červená vajíčka

Vypadají zajímavě, barva je zcela přírodní. Jana Remková, Orlová
Všehochuť /31.03.13
Želvy

Želvy

I jídlo může být hra, děti to tak mají rády.

Hana Školníková, České ...

Všehochuť /13.11.13
Šneci se sýrovou omáčkou

Šneci se sýrovou omáčkou

Milují je i děti, líbí se jim, že je maso napíchnuté ve velikosti soust ...

Všehochuť /24.09.13
Perník krtek

Perník krtek

Až budeš přemýšlet, jakou dobrotu upečeš pro radost své ratolesti, zkus nějakou ...
Všehochuť /09.03.09
Bazalkové máslo

Bazalkové máslo

Nejlépe podávat s francouzskou bagetou.

Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Všehochuť /19.08.12
Slaný dort

Slaný dort

Čekáme-li návštěvu, chystám slaný dort.
Hana Kostková, Jindřichův Hradec
Všehochuť /13.10.08
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama