Reklama
Reklama
Svatomartinská husa
Fotogalerie:

Svatomartinská husa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ve městě drůbež nechováme, ale to neznamená, že ignorujeme důležité svátky.

Marie Motlová, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Pistáciový krém:
  • 1 pistáciový pudink
  • 250 g čerstvého másla
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 50 g pistáciové hmoty s mletými pistáciemi
  • 250 ml mléka
  • na potažení marcipán
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh. Vyšleháme žloutky s olejem, vodou a cukrem. Střídavě přidáváme mouku s kypřicím práškem a ušlehané bílky a vymícháme hladké těsto. To vlijeme do vyložené obdélníkové dortové formy (nebo na plech). Pečeme 10 minut při 180°C, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme dalších asi 40–45 minut.

  2. Uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a přimícháme pudink. Pak zašleháme pistáciovou hmotu. Podle chuti dosladíme.

  3. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pak jej dvakrát příčně překrojíme a potřeme krémem včetně vrchní vrstvy a dáme vychladit do lednice. Po vychlazení z korpusu vykrojíme požadovaný tvar, znovu potřeme krémem a opět dáme vychladit. 

  4. Rozválíme si marcipán a potáhneme jím vykrojený korpus. Na nohy husy můžeme použít čínské hůlky, z odřezků spojených krémem vyrobíme stehna a rovněž je potáhneme marcipánem, včetně hůlek a jejich zakončení chrupavkami, které vytvoříme rovněž z marcipánu. Obarvíme podle předlohy. Z marcipánu vytvoříme větvičku rozmarýnu a jablíčko, kmín pak z čokoládové potahovací hmoty. 


Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sušená jablka trochu jinak

Sušená jablka trochu jinak

Neděláme jen křížaly, ale i tuto dobrotu. Petra Nováková, Lysá nad Labem
Všehochuť /07.04.14
Podkova z toastového chleba

Podkova z toastového chleba

Dá sice trochu víc práce, ale když ji uděláš, nemusíš chystat chlebíčky.

Olga ...

Všehochuť /29.01.13
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /18.02.13
Sýrová bábovka

Sýrová bábovka

Tato bábovka je u nás velmi oblíbená.

Věra Šímová, Praha

Všehochuť /02.10.12
Hořčice z cukety

Hořčice z cukety

Výborná příloha k masu.

Jana Marková, Litoměřice

Všehochuť /16.06.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama