Reklama
Svatomartinská husa
Fotogalerie:

Svatomartinská husa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ve městě drůbež nechováme, ale to neznamená, že ignorujeme důležité svátky.

Marie Motlová, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Pistáciový krém:
  • 1 pistáciový pudink
  • 250 g čerstvého másla
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 50 g pistáciové hmoty s mletými pistáciemi
  • 250 ml mléka
  • na potažení marcipán
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh. Vyšleháme žloutky s olejem, vodou a cukrem. Střídavě přidáváme mouku s kypřicím práškem a ušlehané bílky a vymícháme hladké těsto. To vlijeme do vyložené obdélníkové dortové formy (nebo na plech). Pečeme 10 minut při 180°C, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme dalších asi 40–45 minut.

  2. Uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a přimícháme pudink. Pak zašleháme pistáciovou hmotu. Podle chuti dosladíme.

  3. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pak jej dvakrát příčně překrojíme a potřeme krémem včetně vrchní vrstvy a dáme vychladit do lednice. Po vychlazení z korpusu vykrojíme požadovaný tvar, znovu potřeme krémem a opět dáme vychladit. 

  4. Rozválíme si marcipán a potáhneme jím vykrojený korpus. Na nohy husy můžeme použít čínské hůlky, z odřezků spojených krémem vyrobíme stehna a rovněž je potáhneme marcipánem, včetně hůlek a jejich zakončení chrupavkami, které vytvoříme rovněž z marcipánu. Obarvíme podle předlohy. Z marcipánu vytvoříme větvičku rozmarýnu a jablíčko, kmín pak z čokoládové potahovací hmoty. 


Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Melounový košík

Melounový košík

Šťavnaté ovoce tě osvěží a v košíku navíc vypadá hezky. Libuše Vichrová, ...
Všehochuť /13.08.08
Dezert z margotky a koka sušenek

Dezert z margotky a koka sušenek

V létě si dopřáváme buď ovocné, nebo osvěžující tvarohové moučníky.

Olga ...

Všehochuť /14.07.17
Mrkvový chléb s fenyklem

Mrkvový chléb s fenyklem

Je šťavnatý a krásně nadýchaný.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.03.13
Pláž, moře a delfíni

Pláž, moře a delfíni

Tento dortík jsem si upekla sama pro sebe. Udělala jsem si pláž s palmami a moře s ...

Všehochuť /05.03.13
Slaný dort ve tvaru motýla

Slaný dort ve tvaru motýla

Na takovém dortu si každý chlap pochutná.
Alena Matlová, Oldřichovice
Všehochuť /22.10.09
Horalky tak trochu jinak

Horalky tak trochu jinak

Vhodný tip pro dárek k narozeninám.
Denisa Matějková, Písek
Všehochuť /18.05.11
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama