Reklama
Sváteční řezy
Fotogalerie:

Sváteční řezy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když přidáš do tlačenky zeleninu Moravanku, odpadne vaření zeleniny.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 14 plátků toastový chléb
  • 2 ks mrkev
  • ocet dle potřeby
  • trocha soli
  • cukr podle chuti
  • 3 lžíce hrášek
  • po 1/4 ks červená, zelená a žlutá paprika
  • 5 ks vařená vejce
  • 150 g šunka
  • 1 kyselá okurka
  • 500 g bílý jogurt
  • 2 balíčky želatina na vaječnou tlačenku
  • 1 zeleninový bujon
  • 150 g tvaroh
  • 100 g tavený sýr
  • 100 g tvrdý sýr
  • 1 majolka
  • na ozdobu trocha pažitky a papriky

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Misku vyložíme fólií. Z toastového chleba odřízneme okraje a vyplníme dno. Mrkev nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do kyselého nálevu z octa, soli a cukru. Ke konci vaření přidáme hrášek a nakrájenou papriku. Zeleninu scedíme. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Šunku a okurku nakrájíme na kostičky. Zvlášť do mísy dáme jogurt, všechnu zeleninu a šunku. Rozpustíme podle návodu želatinu v bujonu. Mírně teplou rozpuštěnou želatinu přidáme do mísy, podle potřeby dochutíme a zamícháme. Počkáme, až hmota začne mírně tuhnout, a část směsi nalijeme na toastový chléb, přidáme nakrájená vejce a rychle zalijeme zbytkem želatiny.

  2. Naskládáme zbylé chleby a přitlačíme. Dáme do lednice ztuhnout. Dobře promícháme tvaroh a tavený sýr. Po ztuhnutí vyklopíme vaječnou tlačenku z misky a natřeme povrch tvarohovou směsí. Ozdobíme majolkou, strouhaným sýrem, pažitkou a paprikou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dinosaurus naslano

Dinosaurus naslano

Papírovou šablonu jsme vytvořily podle plyšáka předškolačky Terezky. Hana ...
Všehochuť /21.08.16
Vypouklá vajíčka

Vypouklá vajíčka

Když je hezky ozdobíš, koledníci je nepřehlédnou.

Jana Nováková, Praha

Všehochuť /14.04.14
Rajčatoví panáčci

Rajčatoví panáčci

Jsou za chvilku hotoví a vždy mají úspěch.
Irena Poláková, Rudná
Všehochuť /22.10.09
Veselý Mimoň

Veselý Mimoň

Dortík je dost velký pro plno kamarádů.

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /15.10.16
Tutanchamon

Tutanchamon

Upekla jsem ho na závěrečné zkoušky.
Ivana Havelková, Chlumek
Všehochuť /27.12.11
Barevný slaný dort

Barevný slaný dort

Nesladký dezert z toastového chleba potažený sýrem.
Klára Kohoutová, Hlušice
...
Všehochuť /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu