Svačinka muchomůrky
Fotogalerie:

Svačinka muchomůrky

Božena Peřinová

Luka nad Jihlavou
Udělej dětem svačinku, na kterou se jim budou sbíhat sliny.
Božena Peřinová,  Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • Vejce:
  • trochu máslo pomazánkové
  • 4 ks hřebíček
  • 2 vejce vařená
  • 2 rajčata
  • Ozdoba:
  • okurka kyselá
  • zelí
  • salát

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčkům odřízneme širší spodek, aby pěkně stála, rajčata rozpůlíme, vydlabeme dužinu a přiklopíme je
    na vajíčka.
  2. Takto připravené muchomůrky ozdobíme: z pomazánkového másla uděláme tečky na kloboučku, z hřebíčků oči a z rajčatových klínků pusinku. Tyto roztomilé houbičky postavíme do mechu vytvořeného ze salátových listů.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Norské vejce

Norské vejce

Tuto dobrotu jsem vytvořil jako obměnu klasického ruského vejce. Všem moc chutnala. Ivoš...
Všehochuť /24.03.17
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Slané pokušení

Slané pokušení

Potěší hlavně ‚‚masosaury‘‘.
Lenka Rupprechtová, Sázava
Všehochuť /06.03.12
Veselí jahodoví skřítci

Veselí jahodoví skřítci

Výborný tip na dětské oslavy, rauty nebo jen tak na chuť.

Veronika ...

Všehochuť /02.03.17
Dort Země dinosaurů

Dort Země dinosaurů

Inspiruj se, ale nech pracovat
i vlastní fantazii.
Alena Czapková, Plzeň
Všehochuť /07.09.09
Ořechové pantoflíčky

Ořechové pantoflíčky

Jsou tak krásné, že se ti ani nebude chtít je sníst.

Beatriz Mazurová, Paseky

Všehochuť /09.02.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama