Reklama
Sušená rajčata
Fotogalerie:

Sušená rajčata

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Ingredience

  • 2 kg rajčat
  • dle chuti česnek
  • 1 hrst bazalky a oregana
  • dle chuti koriandr a tymián
  • podle potřeby sůl
  • dle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na dílky a sušíme na slunci. Abychom zabránili hmyzu po nich lézt, překryjeme plechy, na kterých je sušíme, hustou záclonovinou.

  2. Večer vložíme rajčata do horkovzdušné trouby a při teplotě asi 50 °C dosušíme.

  3. Potom je dáváme do sklenic tak, že je prokládáme na plátky nakrájeným česnekem, bazalkou nebo oreganem. Lze použít také čerstvý tymián či kuličky koriandru. Skleničky dochutíme trochou soli a zalijeme olivovým olejem, nejlépe panenským. Nakonec nádoby pevně uzavřeme a uchováváme ve sklípku anebo v lednici.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Tatarák tak trochu jinak. Dominika Burianová, Uherské Hradiště
Všehochuť /15.04.13
Zdobení přes dečku

Zdobení přes dečku

I když to podle obrázku tak nevypadá, jedná se o velice jednoduché zdobení ...
Všehochuť /14.11.08
Ovocný hranol

Ovocný hranol

Je to dokonalá dekorace večírků.
Helena Dostálová, Jedlová
Všehochuť /18.05.11
Špenátové slunce

Špenátové slunce

Pro všechny milovníky špenátu.

Marie Vodová, Vyškov

Všehochuť /04.03.16
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Slané pokušení

Slané pokušení

Potěší hlavně ‚‚masosaury‘‘.
Lenka Rupprechtová, Sázava
Všehochuť /06.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu