Reklama
Sušená jablka trochu jinak
Fotogalerie:

Sušená jablka trochu jinak

Petra Nováková

Lysá nad Labem

Neděláme jen křížaly, ale i tuto dobrotu.

Petra Nováková, Lysá nad Labem

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 hrst lněná semínka
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidáme hrst semínek a skořici.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj směs. Vložíme do trouby a sušíme při 40 °C, dokud směs není tuhá (potrvá to nejméně 1 den). Po usušení nakrájíme na plátky a smotáme do ruliček nebo vykrajujeme různé tvary.

Tip redakce

Kousky sušených jablek můžeš zdobit i další cukroví.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí Podle receptu Mirky Stachové z Prahy
Všehochuť /21.02.20
Perník, co se vždy povede

Perník, co se vždy povede

Tyto perníčky jsou snadné a chutné.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Všehochuť /25.02.10
Kynutý dáreček

Kynutý dáreček

Lucie Paláková, Dolní Domaslavice

Všehochuť /25.01.18
Drůbeží játra v sulcu

Drůbeží játra v sulcu

Můžeme přidat i uvařenou kořenovou zeleninu.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.14
Křížaly z dýně

Křížaly z dýně

Dýně chutná skvěle i před sušením jako kompot. A vůní mi připomene Vánoce.

Petra ...

Všehochuť /02.11.12
Mikrofon

Mikrofon

Pro oslavence, jejichž koníčkem je zpěv.

Jarka Bernartíková, Havířov

Všehochuť /05.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu