Reklama
Šunka na medu s hřebíčky
Fotogalerie:

Šunka na medu s hřebíčky

Dana Kubešová
Dana Kubešová
Tábor

Je neobyčejně lahodná, a jak voní!

Dana Kubešová, Tábor

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 kg šunka v celku
  • 400 g mrkev
  • 150 g celer
  • 200 g kořenová petržel
  • 250 g pórek
  • asi 150 g cibule
  • 6 kuliček nové koření
  • 8 kuliček černý pepř
  • 1 lžička sůl
  • hrst hřebíček
  • Směs na potírání
  • 170 g pomerančový džem s kousky pomerančů nebo pomerančová šťáva se 2 lžícemi meruňkové zavařeniny
  • 250 g med
  • 2 kousky celá skořice
  • 40 g dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

500 Kč

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce dáme 5 l vody, do ní vložíme kořenovou zeleninu a pórek, které jsme nakrájeli na velké kusy. Přidáme koření, sůl a cibuli s několika zapíchnutými hřebíčky. Nakonec vložíme šunku. Použijeme nejlépe šunku tzv. burgundskou, která se prodává i s kůží. Ta by měla být při vaření směrem vzhůru. Mírným varem vaříme 45 minut. Maso vyndáme, vývar odložíme.
  2. Po vychladnutí kůži šikmo nařízneme do kosočtverečků a do každého kosočtverečku zapíchneme hřebíček. Troubu předehřejeme na 160 °C a maso položíme do pekáče na mřížku nebo na pařáček na knedlíky, aby neleželo ve šťávě. Povrch potřeme hustou aromatickou směsí a dáme do trouby. Pečeme asi hodinu, až se kůžička dozlatova vypeče. Občas potíráme.

  3. Zbylou směs na potírání zalijeme půl litrem vody a dobře prošleháme, vlijeme do kastrůlku a za občasného zamíchání povaříme, aby vznikla sirupovitá omáčka.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...
Všehochuť /22.06.17
Traktor

Traktor

Všichni kluci budou nadšeni.

Jana Kociánová, Bobrová

Všehochuť /18.12.12
Karbanátky se sýrem a ořechy

Karbanátky se sýrem a ořechy

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /02.03.18
Osvěžující melounový dezert

Osvěžující melounový dezert

Nezapomeň dortík dobře vychladit.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /04.09.17
Moravské špecle

Moravské špecle

Vynikající k pivu i k vínu.

Tomáš a Radka Ševčíkovi, Frýdlant nad...

Všehochuť /06.06.14
„Brusinky“  z rybízu

„Brusinky“ z rybízu

Tento džem dobře nahradí drahé brusinky.

Eva Kordíková, Strakonice

Všehochuť /03.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu