Reklama
Šunka na medu s hřebíčky
Fotogalerie:

Šunka na medu s hřebíčky

Dana Kubešová
Dana Kubešová
Tábor

Je neobyčejně lahodná, a jak voní!

Dana Kubešová, Tábor

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 kg šunka v celku
  • 400 g mrkev
  • 150 g celer
  • 200 g kořenová petržel
  • 250 g pórek
  • asi 150 g cibule
  • 6 kuliček nové koření
  • 8 kuliček černý pepř
  • 1 lžička sůl
  • hrst hřebíček
  • Směs na potírání
  • 170 g pomerančový džem s kousky pomerančů nebo pomerančová šťáva se 2 lžícemi meruňkové zavařeniny
  • 250 g med
  • 2 kousky celá skořice
  • 40 g dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

500 Kč

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce dáme 5 l vody, do ní vložíme kořenovou zeleninu a pórek, které jsme nakrájeli na velké kusy. Přidáme koření, sůl a cibuli s několika zapíchnutými hřebíčky. Nakonec vložíme šunku. Použijeme nejlépe šunku tzv. burgundskou, která se prodává i s kůží. Ta by měla být při vaření směrem vzhůru. Mírným varem vaříme 45 minut. Maso vyndáme, vývar odložíme.
  2. Po vychladnutí kůži šikmo nařízneme do kosočtverečků a do každého kosočtverečku zapíchneme hřebíček. Troubu předehřejeme na 160 °C a maso položíme do pekáče na mřížku nebo na pařáček na knedlíky, aby neleželo ve šťávě. Povrch potřeme hustou aromatickou směsí a dáme do trouby. Pečeme asi hodinu, až se kůžička dozlatova vypeče. Občas potíráme.

  3. Zbylou směs na potírání zalijeme půl litrem vody a dobře prošleháme, vlijeme do kastrůlku a za občasného zamíchání povaříme, aby vznikla sirupovitá omáčka.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Dort ‚‚pejsek‘‘

Dort ‚‚pejsek‘‘

Byl pro kamarádku k jejím narozeninám.
Kačka Miláčková,
Andrea Hrečková, Praha
Všehochuť /29.11.10
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Čokoládové mističky

Čokoládové mističky

Pohárky z hořké čokolády určené pro servírování krémů, zmrzlin, pudinků a ...

Všehochuť /19.07.17
Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Jeden z nejznámějších koktejlů vhodný i pro ty, co nejsou na chuť tequily...

Všehochuť /25.07.14
Mrož

Mrož

Pekla jsem ho švagrové k 21. narozeninám.

Eliška Horkelová, Havířov

Všehochuť /20.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu