Reklama
Srdce z listového těsta
Fotogalerie:

Srdce z listového těsta

Lucie Strakošová

Trnávka
Báječný valentinský dárek pro tvého miláčka!
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 300 g sýr
  • 1 vejce
  • 3 plátky šunka
  • 1 lžíce semínka sezamová
  • 1 lžíce ořechy vlašské
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1/2 lžičky mák
  • špetka sůl
  • trs víno hroznové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z těsta vyválíme plát vysoký asi 2 mm. Podle papírové šablony z něj vyřízneme 2 stejná srdce (velká asi jako talíř s průměrem 27 cm).
  2. Potřeme rozšlehaným vejcem a propíchneme na několika místech vidličkou.
  3. Na jedno srdce rozložíme další menší srdíčka a lístečky vyříznuté nožem. Opět potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, mákem, solí. Ze zbylého těsta rukou vyválíme 1,5 cm váleček, rozložíme ho po obvodu druhého srdce, potřeme vejcem a vše upečeme dozlatova.
  4. Vzniklou misku ve tvaru srdce naplníme kousky jednotlivých sýrů (zvolíme ty, které má náš drahoušek rád, např. eidam, niva, hermelín, balkán), ozdobíme rozpůlenými vlašskými ořechy, hroznovým vínem, zrnky sezamu a kornoutky ze šunkových plátků.
  5. Přiklopíme pokličkou z těsta a dáme do krabice a do chladna uležet. Hezkou valentýnskou oslavu!

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pestré podzimní sušenky

Pestré podzimní sušenky

Jitka Pavelková, Strakonice
Všehochuť /23.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Smažené bílé papriky

Smažené bílé papriky

Papriky plněné směsí vajec, slaniny a sýra, smažené v trojobalu.
Všehochuť /08.05.17
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Vaření povidel zabírá mnoho času‚ zvláště míchání. Díky tomuto receptu nemusíš ...

Všehochuť /01.03.14
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Veselá vajíčka se líbí hlavně malým dětem.

Michaela Filipiaková, Český Těšín

Všehochuť /21.03.13
Veselý zákusek

Veselý zákusek

Místo ananasu můžeš dát broskve či meruňky.

Lucie Exnerová, Jilemnice

Všehochuť /16.09.17
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama