Reklama
Špenátové slunce
Fotogalerie:

Špenátové slunce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro všechny milovníky špenátu.

Marie Vodová, Vyškov

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hladká mouka
  • 10 g sůl
  • 90 ml olivový olej
  • 200 ml bílé suché víno
  • Náplň:
  • 500 g špenát
  • 400 g ricotta nebo tvaroh
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • podle chuti česnek
  • 100 g strouhaný parmazán
  • strouhanka na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme, přidáme sůl, olivový olej a víno. Vypracujeme těsto – je nutné počítat s tím, že je dost tuhé. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočívat. 

  2. Uvařený a zchladlý špenát překrájíme, osolíme a opepříme. Poté přidáme ricottu nebo tvaroh, jedno vejce (druhé si necháme na potření těsta před pečením). Dále přidáme česnek, podle mě jsou ideální 2, ale to záleží na chuti. Potom přisypeme nastrouhaný parmazán a vypracujeme hmotu. Aby nebyla náplň moc řídká a nevytekla z těsta při pečení, podle potřeby ji zahustíme strouhankou. Vše důkladně promícháme. 

  3. Z poloviny těsta vyválíme kruh, který dáme na plech a mírně posypeme strouhankou. Vezmeme si malou salátovou misku a do ní si vložíme část náplně, která bude tvořit střed sluníčka, zbytkem náplně olemujeme asi 2–3 cm od okraje těsta. 

  4. Poté z druhé poloviny těsta vyválíme další kruh, kterým překryjeme předešlý díl s náplní. Okraje koláče nařízneme, aby vznikl tvar slunce, a kraje zatlačíme vidličkou, aby náplň nevytekla. Potřeme vejcem a upečeme dozlatova. 


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Panenský polibek

Panenský polibek

Míchaný alkoholický koktejl, který se hodí pro zamilované páry. Pavel ...
Všehochuť /02.08.12
Kapustičky s omáčkou

Kapustičky s omáčkou

Takto upravené se hodí jako příloha k masu.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /27.07.12
Jarní dort

Jarní dort

Neboj se a na ozdobu použij čerstvé jedlé květy.
Alena Hanáková, Katusice
Všehochuť /04.08.11
Krevetové špízy

Krevetové špízy

Mám spoustu kamarádů. Vždy se snažím překvapit je nějakou zajímavou a netradiční ...

Všehochuť /08.02.12
Hvězdičkový aspik s hráškem

Hvězdičkový aspik s hráškem

K přípravě aspiku podle mého receptu potřebujete nejen správné suroviny a formičky, ale...
Všehochuť /21.07.08
Mikrofon

Mikrofon

Pro oslavence, jejichž koníčkem je zpěv.

Jarka Bernartíková, Havířov

Všehochuť /05.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu