Reklama
Špagetový koláč
Fotogalerie:

Špagetový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě napadne tenhle koláč.

Klára Koutecká, Bruntál

Ingredience

  • 1 balíček špaget
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 cuketa
  • dle chuti sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 50 g sýra na strouhání
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, ale tak, aby nebyly převařené (obtížněji se s nimi
    manipuluje). Po uvaření je slijeme a pokapeme olejem.

  2. Cibuli očistíme, nakrájíme na malé kousky a v pánvi na oleji dozlatova orestujeme. Přidáme
    utřený česnek.

  3. Rajčata a cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně veliké kostičky, které přidáme k předsmažené cibulce a zhruba 3 minuty necháme smažit. Směs dochutíme solí a pepřem.

  4. Zeleninovou směs přimícháme do špaget pokapaných olivovým olejem.

  5. Špagety přemístíme do lehce vymazané dortové formy, špagetová hnízda vyrobíme pomocí
    naběračky.

  6. Formu s koláčem dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut. Poté je zalijeme
    našlehanými vejci a pečeme ještě asi 10 minut, dokud vejce neztuhnou. Pár minut před koncem pečení špagety posypeme nastrouhaným sýrem.

  7. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvou bylinkou.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karamelizovaná mrkvička

Karamelizovaná mrkvička

Jestliže se nebojíš trochu experimentovat, zkus ji také. Jana Sládková, Praha
Všehochuť /28.05.13
Chlebové bačkůrky

Chlebové bačkůrky

Udělej svým kamarádům nápaditý dárek.
Hana Farová, Chotíkov
Všehochuť /27.12.11
Žirafa

Žirafa

Kterému prckovi by neudělala radost?

Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /30.05.16
Nugátový likér

Nugátový likér

Dopřeješ si občas nějaký likér? Vyzkoušej tento z nutely.

Nikol Petrů, Olomouc

Všehochuť /01.09.12
Masovo-vaječná bábovka

Masovo-vaječná bábovka

Doma jsme spíš na maso než na sladké, a tahle chutná i studená.

Anna...

Všehochuť /01.11.13
Díky novele zákona můžete bez sankcí změnit operátora snadno a rychle

Díky novele zákona můžete bez sankcí změnit operátora snadno a rychle

Přemýšlíte o změně operátora a chcete se vyhnout nepříjemným povinnostem spojeným ...

Všehochuť /19.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu