Milují je i děti, líbí se jim, že je maso napíchnuté ve velikosti soust na párátkách.
Jana Smékalová, Brno
Ingredience
- 3 kuřecí prsa
- trocha soli a pepře
- koření italské bylinky
- 100 g šunka
- 100 g plátkový sýr
- trocha oleje
- 300 ml mléko
- 250 g nivy
- 2 obdélníčky tavený sýr
- 2 stroužky česnek
- pár snítek bazalky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky‚ osolíme a okořeníme. Na tyto plátky pokládáme šunku a sýr tak‚ aby co nejméně přesahovaly přes okraj masa. Vše potom zavineme do „šneků“ a zajistíme párátky. Tyto šneky opékáme na pánvičce potřené olejem dozlatova.
-
Připravíme omáčku: mléko v hrnci přivedeme k varu a přisypeme nastrouhanou nivu‚ měkký tavený sýr‚ prolisované stroužky česneku a bazalku. Zahříváme, dokud se sýry úplně nerozpustí a omáčka se nespojí.
-
Šneky podáváme s bramborovými hranolky přelité sýrovou omáčkou.