Reklama
Reklama
Šneci s uzeným a nivou
Fotogalerie:

Šneci s uzeným a nivou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uzené s nivou nezklame

Podle receptu Sandry Bergerové z Pardubic

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 200  g zakysané smetany
  • 250  g polotučného tvarohu
  • 100  g nivy
  • 150  g uzeného masa
  • 1 hrst jarních bylinek
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme tenký plát.

  2. Zakysanou smetanu promícháme s tvarohem, přidáme najemno nastrouhanou nivu, na malé kostičky nakrájené uzené maso, posekané bylinky, prolisovaný česnek, sůl, pepř a jedno vejce. Směs prošleháme a rozetřeme na oba pláty těsta.

  3. krok3

    Svineme je do rolády a necháme v lednici pořádně vychladit alespoň 1 hodinu. Pak je nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 cm, přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

Tip redakce

Nikdy se nespleteš, když do náplně použiješ medvědí česnek.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámová panenka

Salámová panenka

Dali jsme ji dědovi k narozeninám. Lucie Koudelková, Úsov
Všehochuť /06.02.13
Salámový pejsek

Salámový pejsek

Pro ‚‚masožrouty‘‘.
Eva Slivková, Kučeř
Všehochuť /22.12.08
Lodičky na svačinu

Lodičky na svačinu

Užíváme si léta a těšíme se k moři. Aby nám to lépe utíkalo, vyrobíme si ...
Všehochuť /03.11.08
Melounový košík

Melounový košík

Šťavnaté ovoce tě osvěží a v košíku navíc vypadá hezky.
Libuše Vichrová, ...
Všehochuť /13.08.08
Mandlový dort s paštikou

Mandlový dort s paštikou

Na sladké moc nejsem, ale tenhle dort, ten si dám opravdu rád.

Pavel Zahradník, ...

Všehochuť /08.08.14
Kočárek s jahodami

Kočárek s jahodami

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Všehochuť /20.03.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama