Reklama
Smažené plněné palačinky
Fotogalerie:

Smažené plněné palačinky

Blažena Bolková

Horní Tošanovice

Zeleninový salát podávám jako přílohu.

Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • Palačinky:
  • 400 g hladká mouka
  • špetka soli
  • 800 ml mléko
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • Náplň:
  • 1 větší cibule
  • 500 g mleté maso
  • koření na mletá masa
  • trocha soli a pepře
  • 100 g plátkový tvrdý sýr
  • 200 g plátky anglické slaniny
  • Trojobal:
  • 2 vejce
  • podle potřeby strouhanka a hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla optimální hustá směs. Na pánev s olejem vlijeme vždy přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou stran dozlatova.

  2. Na oleji vedle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme mleté maso, okořeníme a orestujeme. Na každou palačinku položíme plátek eidamu, plátek anglické slaniny a 2 lžíce orestovaného mletého masa. Palačinku řádně zabalíme, kraje ohneme, aby nám náplň při smažení nevytekla.

  3. Obalíme v trojobalu, tedy hladké mouce, vejci a strouhance. Pak ji osmažíme na oleji, nejlépe ve fritovacím hrnci, dokřupava. Podáváme se zeleninovou oblohou a s dresinkem. Ten můžeme snadno připravit z jogurtu, kysané smetany, kopru, špetky soli a pepře.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavé koule

Křupavé koule

Je to náš oblíbený rodinný recept. Jakub Hocek, Praha
Všehochuť /11.09.13
Studená mísa „Simpsonovi“

Studená mísa „Simpsonovi“

Překvap svoji rodinu kreativní večeří.

Jiřina Pokorná, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /15.02.15
Nevšední cordon bleu

Nevšední cordon bleu

Hanka Fürbachová, České Budějovice

Všehochuť /21.08.18
Pizza z Polné

Pizza z Polné

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /18.01.18
Dort „motýl“

Dort „motýl“

Tento dort jsem upekla babičce k sedmdesátým narozeninám. Vypadá moc pěkně ...
Všehochuť /19.11.10
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama