Reklama
Slaný dort králíček
Fotogalerie:

Slaný dort králíček

Eva Dlouhá

Skřípov
Vypadá velice pracně, ale je to jednoduché. Když se ti tak úplně nepovede chlebový základ, dotvoříš králíka pomazánkou.
Eva Dlouhá, Skřípov

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 balení chléb toastový
  • 400 g sýr tvrdý
  • 2 máslo pomazánkové
  • 5 vejce vařená
  • 250 g salám měkký
  • 5 okurky sterilované
  • 1 cibulky sterilizované
  • dle potřeby majonéza
  • Pomazánka
  • svazek cibulka jarní
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha majonéza
  • trocha Okurkový nálev
  • černé barvivo potravinářské červené
  • 150 g sýr tvrdý
  • 250 g salám měkký
  • 5 vejce
  • 5 okurky sterilované

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nakreslíme si šablonu ve tvaru králíka a podle ní ořezáváme toastový chléb. Na první vrstvu natřeme chleba pomazánkou a poklademe okurkami nakrájenými na plátky. Další vrstvu bude tvořit chléb – pomazánka – salám. Tak uděláme 3–4 vrstvy. Pomocí čtvrté vytvarujeme hlavičku a záda.
  2. krok2 Z boku přilepíme pomazánkou kousek chleba (zadní nohy) a dotvarujeme. Králíka pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme nastrouhaným ­sýrem (trochu si necháme na obarvení na uši). Sýr obarvíme potravinářským barvivem. Z kousku obarveného sýra vykrojíme uši‚ oči a ocásek. Zbytek nastrouháme a posypeme králíka.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednohubky -hvězdičky

Jednohubky -hvězdičky

Líbí se mi, když je jídlo chutné i dobře vypadá. Karolína Pěkná, Tábor
Všehochuť /21.07.08
Sýrový  chleba

Sýrový chleba

Výborný samotný nebo ke grilovanému masu.

Božena Janoušková, Sedlčany

Všehochuť /01.11.16
Barevný slaný dort

Barevný slaný dort

Nesladký dezert z toastového chleba potažený sýrem.
Klára Kohoutová, Hlušice
...
Všehochuť /11.04.11
Abeceda z kynutého těsta

Abeceda z kynutého těsta

Marie Filipová, Bohumín

Všehochuť /06.02.18
Medovníkové vánoční svíčky

Medovníkové vánoční svíčky

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant.

Jitka Černá, Radomyšl

Všehochuť /27.11.16
Jak na rekonstrukci kuchyně bez zádrhelů

Jak na rekonstrukci kuchyně bez zádrhelů

Vedle koupelny je kuchyň místností, jejíž rekonstrukce vám dá nejvíce zabrat. Když ...

Všehochuť /10.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu