Reklama
Slaný dort ‚‚kniha‘‘
Fotogalerie:

Slaný dort ‚‚kniha‘‘

Světlana Smejkalová

Suchohrdly
Pekla jsem ho pro dceru své kamarádky v Bavorsku.
Světlana Smejkalová, Suchohrdly

Ingredience

  • 2 balení máslo
  • 2 balení máslo pomazánkové se šunkou
  • 2 balení chléb toustový
  • 4 mrkev
  • 1 ředkev
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 balení máslo pomazánkové
  • 6 kostek sýr tavený
  • 100 g sýr plátkový oranžový

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Z jednoho másla a dvou pomazánkových másel se šunkou vyšleháme vnitřní krém.
    Toastový chléb vkládáme do formy, promazáváme, až zaplníme celou formu (několik vrstev dle potřeby). Základ dortu necháme v chladničce odležet do druhého dne.
  2. Z mrkve a ředkve vykrájíme květy, z cukety lístky, z lilku vyřežeme nápis. Vnější krém našleháme z jednoho másla, z pomazánkového másla přírodního a z taveného sýra.
  3. Chléb vyklopíme, potřeme a ozdobíme dle fantazie. Na potření hřbetu knihy použijeme oranžový sýr.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ražniči s klobáskou

Ražniči s klobáskou

Každý kousek chutná jinak.

Lucie Šimčáková, Spytihněv

Všehochuť /02.10.13
Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se ...

Všehochuť /25.08.14
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Vodnické palačinky

Vodnické palačinky

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /17.04.15
Velikonoční bábovka

Velikonoční bábovka

Myslím si, že každý kluk by si měl umět sám něco dobrého uvařit.

David Svoboda, 13 ...

Všehochuť /28.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu