Reklama
Slané větrníky
Fotogalerie:

Slané větrníky

Božena Kolářová

Pouště

Jsme doma spíš na slané než na sladké...

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 ml voda
  • 100 g máslo
  • trocha soli
  • 150 g hrubá mouka
  • 4 vejce
  • Krém:
  • 100 g šunka
  • 1 pomazánkové máslo
  • Na ozdobu:
  • vejce natvrdo
  • zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci uvedeme do varu 250 ml vody, přidáme máslo, sůl a za stálého míchání přisypeme  mouku. Zpracujeme dohladka. Šunku rozmixujeme nebo umeleme na masovém strojku a smícháme s pomazánkovým máslem. Těsto vyndáme do mísy a šlehačem postupně vmícháme vejce.

  2. Na plech nastříkáme z těsta  sáčkem větrníky a pečeme asi 15 minut dozlatova. Po upečení je necháme vychladnout, pak je rozkrojíme a namažeme  krémem. Ozdobíme vejcem a zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Ptáček

Ptáček

Je to jen inspirace, postupuj dle fantazie.

Alena Řežábková, Příbram

Všehochuť /29.05.15
Dort „Starý pařez“

Dort „Starý pařez“

Peču ho mužům, kteří už dosáhli 50 let.
Miloslava Landová, Újezd
Všehochuť /10.02.10
Potkali se u Kolína

Potkali se u Kolína

Korpus i krém můžeš ochutit kakaem, kokosem, rumem nebo ořechy.

Daniela Schachlová, ...

Všehochuť /01.06.14
Zdobení přes dečku

Zdobení přes dečku

I když to podle obrázku tak nevypadá, jedná se o velice jednoduché zdobení ...
Všehochuť /14.11.08
Bloody Mary

Bloody Mary

Není nad to, vychutnat  si svůj oblíbený koktejl v klidu domova.

Hanka Březková, ...

Všehochuť /04.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu