Reklama
Reklama
Slané cukroví
Fotogalerie:

Slané cukroví

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Vyvažuje velké množství sladkostí, které se u nás obvykle peče.

Miroslava Krátká, Plzeň

Ingredience

  • 150 g hladká mouka
  • 2 lžíce solamyl
  • špetka soli
  • 1 lžíce sušený tymián
  • 110 g máslo nebo hera
  • 1 žloutek
  • 2–3 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku se solamylem, přidáme sůl a tymián a vše promícháme. Do sypké směsi zapracujeme zbývající ingredience a důkladně prohněteme v tužší těsto. Zabalíme je do mikrotenového sáčku a necháme 1–2 hodiny odpočinout v lednici.
  2. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme a vykrájíme tvořítky různé tvary (vždy do páru). Sušenky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 °C přibližně 15 minut. Hotové necháme vychladnout.

  3. Do mísy nasypeme najemno pokrájenou pažitku, přidáme tavený sýr, máslo, nastrouhaný česnek, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

  4. Hotové sušenky slepujeme touto náplní, vždy dva stejné tvary k sobě, a případně můžeme ještě dozdobit kouskem červené kapie.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vlezlé špagety

Vlezlé špagety

Jednoduchý a hlavně rychlý recept, který je za chvíli hotový a s kterým vám budou ...
Všehochuť /06.04.13
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Klobásové buchty

Klobásové buchty

Někdy přidám místo eidamu třeba nivu.

Lenka Maryášová, Slavičín

Všehochuť /25.06.14
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Vaření povidel zabírá mnoho času‚ zvláště míchání. Díky tomuto receptu nemusíš ...

Všehochuť /01.03.14
Karamelizovaná mrkvička

Karamelizovaná mrkvička

Jestliže se nebojíš trochu experimentovat, zkus ji také.

Jana Sládková, Praha

Všehochuť /28.05.13
Velikonoční košíčky

Velikonoční košíčky

Helena Magdoňová, Kuřim

Všehochuť /27.03.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama