Reklama
Sladký motýl
Fotogalerie:

Sladký motýl

Lenka Bryndová

Plzeň
Hodí se jako dárek pro romantického snílka.
Lenka Bryndová, Plzeň

Ingredience

  • Těsto
  • 4 vejce
  • 200 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 lžic voda
  • 150 ml olej
  • 250 g mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • Krém
  • 1/2 lžičky skořice
  • 250 ml mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 100 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem‚ postupně přidáme horkou vodu a olej. Ručně vmícháme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta obarvíme kakaovým práškem. Doprostřed vymazané a moukou vysypané dortové formy klademe vždy jednu lžíci tmavého a na ni dvě lžíce světlého těsta. Opakujeme do vypotřebování. Těsto dáváme jen doprostřed formy‚ do stran se rozlévá samo. Pečeme na 180 ºC asi 40 minut.
  2. Za stálého míchání svaříme mléko s moukou‚ až vznikne hustá hmota. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a skořicí‚ postupně po lžících přidáme vychladlou směs z mléka a mouky. Vymícháme do hladkého krému.
  3. Vychladlý korpus rozřízneme a potřeme krémem.
  4. Naplněný dort rozřízneme na půl a každou polovinu pak ještě šikmo (podle obrázku) do tvaru motýlích křídel. Vytvarujeme na tác do podoby motýla‚ potřeme krémem a dozdobíme podle fantazie (já jsem na tělo použila 2 sušenky BeBe a na oči mandle).

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort kosmetická taštička

Dort kosmetická taštička

Krásné překvapení pro malé parádnice. Jen pozor, ať si dort nespletou se skutečnou ...
Všehochuť /23.07.10
Trio pro vitalitu a krásu

Trio pro vitalitu a krásu

Jednou týdně mám očistný den, kdy piju jen čerstvé šťávy.

Eva Stará, Přibyslav

Všehochuť /10.06.15
Dětské minipizzy

Dětské minipizzy

Podával jsem je na oslavě narozenin.


Vojtěch Jonák, Zlín

Všehochuť /11.04.17
Dort Wall-E

Dort Wall-E

Oblíbenou postavičku robota jsem upekla pro našeho Petříka k svátku.
Romana ...
Všehochuť /30.01.11
Domácí balkánský sýr

Domácí balkánský sýr

Výborný sýr, který si najde své příznivce.


Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /20.03.17
Masový dort se salámovými růžemi

Masový dort se salámovými růžemi

Pochoutka pro ty, co sladké moc nemusí.

Ladislava Šálová, Přelouč

Všehochuť /09.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu