Reklama
Sladká vajíčka
Fotogalerie:

Sladká vajíčka

Irena Ivanova

Ostrava
Originální, jednoduchá a bez cholesterolu.
Irena Ivanova, Ostrava

Ingredience

  • 12 skořápky
  • 1 lžíce soda
  • 1 plechovka kompot mandarinkový
  • 1 sáček želatina
  • 1 tvaroh
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 15 ml jogurt bílý

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vajíčkové skořápky (sbíráme je průběžně) zalijeme teplou vodou se lžící jedlé sody‚ potom je opláchneme.
  2. Kompot slijeme a do šťávy namočíme želatinu‚ pak ji na mírném stupni necháme rozpustit‚ ale nevaříme.
  3. Tvaroh vyšleháme s oběma cukry a jogurtem‚ pak vmícháme želatinu.
  4. Do skořápek lžící naléváme tvarohovou směs do půlky‚ potom vložíme dílek mandarinky (jako žloutek) a nakonec skořápku doplníme tvarohovým krémem.
  5. Vajíčka necháme vychladnout v lednici do druhého dne‚ pak je oloupeme. Na talíři můžeme ozdobit zbylými mandarinkami a jiným druhem ovoce i šlehačkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční košíčky

Velikonoční košíčky

Helena Magdoňová, Kuřim
Všehochuť /27.03.18
Gnocchi podle fantazie

Gnocchi podle fantazie

Neobvyklá kombinace surovin překvapí lahodnou chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /12.10.17
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Ovocný věnec

Ovocný věnec

Pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného než obyčejné koláče, buchty, bublaniny ...

Všehochuť /17.07.17
Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem.

Karolína Nová, Drahany

Všehochuť /17.02.13
Rohlíkový dort

Rohlíkový dort

Irena Šebelová, Plzeň

Všehochuť /18.03.18
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama