Dá se připravit až 48 hodin předem. Na šest porcí potřebujete 4 velké červené papriky.
Suroviny
Postup
1
Kleštěmi je přidržte nad plameny plynového sporáku a otáčejte jimi, aby se slupka opálila. Můžete je také vložit pod gril v troubě, dokud slupka nezačne černat a praskat. (Pod ní se po oloupání objeví šťavnatá dužina, která opečením krásně zvláční.)
2
Pak je na deset minut vložte do plastového sáčku. Vyjměte, oškrábejte opálenou slupku, odstraňte semínka a nakrájejte papriky na centimetrové proužky. V míse je smíchejte s dresinkem ze lžíce červeného vinného octa a pěti lžic olivového oleje. Opepřete, osolte a přidejte pár černých oliv.
3
Mísu pokryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním salát nechte dojít pokojové teploty.
Komentáře