Reklama
Růžičky s kuřecí náplní
Fotogalerie:

Růžičky s kuřecí náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • 250 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky indického koření typu garam masala
  • 200 g smetany na vaření
  • 3 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Začneme přípravou náplně do růžiček. Kuřecí maso uvaříme a nasekáme na malé kousky. Pokud si chceme ušetřit práci, koupíme půlku grilovaného kuřete a to obereme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Opečeme ji na másle doměkka, zaprášíme moukou, osolíme a přidáme koření. Vše dobře promícháme a pomalu za stálého míchání začneme přilévat smetanu. Provaříme do zhoustnutí směsi, potom vmícháme připravené kousky kuřecího masa a nasekaný koriandr. Odstavíme z ohně a necháme směs zchladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto vyválíme na vále na placku a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 6 cm. Na čtyřech protilehlých místech je nařízneme asi do poloviny jejich poloměru. Doprostřed dáme lžíci náplně. Obvod kolečka potřeme rozšlehaným vejcem. 

  3. krok3

    Vezmeme dvě protilehlé části těsta a obtočíme kolem náplně, to samé uděláme s druhou půlkou těsta. Vše pořádně přitlačíme směrem k náplni. Růžičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme přibližně 20 minut při teplotě 220°C.

Tip redakce

S kuřecím masem jsou růžičky univerzální pohoštění. Na jaře, třeba o Velikonocích, jsou dobré i s jehněčím nebo špenátovou nádivkou.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětské minipizzy

Dětské minipizzy

Podával jsem je na oslavě narozenin. Vojtěch Jonák, Zlín
Všehochuť /11.04.17
Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Tatarák tak trochu jinak.

Dominika Burianová, Uherské Hradiště

Všehochuť /15.04.13
Chutný ježek

Chutný ježek

Překvapí tě, jak něco tak jednoduchého ozdobí sváteční stůl.
Michala Chábková, ...
Všehochuť /11.04.11
Mašinka Tomáš ze sušenek

Mašinka Tomáš ze sušenek

Dělala jsem ji jako ozdobu na dort.

Gabriela Zajícová, Třinec

Všehochuť /28.12.16
Zakletý had

Zakletý had

Snažím se pro děti vymyslet k narozeninám vždy něco nového. Pohádku o zakletém hadovi ...

Všehochuť /20.04.16
Pařez

Pařez

Upekla jsem ho do tomboly na myslivecký ples.

Simona Radová, Opočno

Všehochuť /17.10.13
 

Nejnovější

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice

Škola vaření /22.06.18
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama