Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.
Iva Dvorská, Jičín
Ingredience
- 500 g listového těsta
- 250 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky indického koření typu garam masala
- 200 g smetany na vaření
- 3 lžíce čerstvého koriandru
- 1 vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Začneme přípravou náplně do růžiček. Kuřecí maso uvaříme a nasekáme na malé kousky. Pokud si chceme ušetřit práci, koupíme půlku grilovaného kuřete a to obereme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Opečeme ji na másle doměkka, zaprášíme moukou, osolíme a přidáme koření. Vše dobře promícháme a pomalu za stálého míchání začneme přilévat smetanu. Provaříme do zhoustnutí směsi, potom vmícháme připravené kousky kuřecího masa a nasekaný koriandr. Odstavíme z ohně a necháme směs zchladnout.
-
Listové těsto vyválíme na vále na placku a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 6 cm. Na čtyřech protilehlých místech je nařízneme asi do poloviny jejich poloměru. Doprostřed dáme lžíci náplně. Obvod kolečka potřeme rozšlehaným vejcem.
-
Vezmeme dvě protilehlé části těsta a obtočíme kolem náplně, to samé uděláme s druhou půlkou těsta. Vše pořádně přitlačíme směrem k náplni. Růžičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme přibližně 20 minut při teplotě 220 °C.
Tip redakce
S kuřecím masem jsou růžičky univerzální pohoštění. Na jaře, třeba o Velikonocích, jsou dobré i s jehněčím nebo špenátovou nádivkou.