Reklama
Růžičky s kuřecí náplní
Fotogalerie:

Růžičky s kuřecí náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • 250 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky indického koření typu garam masala
  • 200 g smetany na vaření
  • 3 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Začneme přípravou náplně do růžiček. Kuřecí maso uvaříme a nasekáme na malé kousky. Pokud si chceme ušetřit práci, koupíme půlku grilovaného kuřete a to obereme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Opečeme ji na másle doměkka, zaprášíme moukou, osolíme a přidáme koření. Vše dobře promícháme a pomalu za stálého míchání začneme přilévat smetanu. Provaříme do zhoustnutí směsi, potom vmícháme připravené kousky kuřecího masa a nasekaný koriandr. Odstavíme z ohně a necháme směs zchladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto vyválíme na vále na placku a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 6 cm. Na čtyřech protilehlých místech je nařízneme asi do poloviny jejich poloměru. Doprostřed dáme lžíci náplně. Obvod kolečka potřeme rozšlehaným vejcem. 

  3. krok3

    Vezmeme dvě protilehlé části těsta a obtočíme kolem náplně, to samé uděláme s druhou půlkou těsta. Vše pořádně přitlačíme směrem k náplni. Růžičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme přibližně 20 minut při teplotě 220°C.

Tip redakce

S kuřecím masem jsou růžičky univerzální pohoštění. Na jaře, třeba o Velikonocích, jsou dobré i s jehněčím nebo špenátovou nádivkou.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Norské vejce

Norské vejce

Tuto dobrotu jsem vytvořil jako obměnu klasického ruského vejce. Všem moc chutnala. Ivoš...
Všehochuť /24.03.17
Koš květin

Koš květin

Marcipán obarvi podle vlastní fantazie.

Šárka Marchovská, Bělkovice

Všehochuť /29.02.16
Slané cukroví

Slané cukroví

Vyvažuje velké množství sladkostí, které se u nás obvykle peče.

Miroslava Krátká, ...

Všehochuť /03.12.12
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Ozdobený talíř

Ozdobený talíř

I úplně obyčejné jídlo se dá připravit nápaditě!
Renata Kocmanová, Třebíč
...
Všehochuť /12.12.08
Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Klasiku známe všichni, proč ji trochu nezměnit?

Dana Fárová, Zlín

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama