Alena Štrougalová, Neštěmice
Ingredience
- 300 g točeného salámu
- 100 g eidamu
- 4 rohlíky
- 4 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- dle potřeby sůl a pepř
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Točený salám oloupeme od tuhého střívka a nakrájíme na kolečka. Eidam rozkrájíme na kostičky a rohlíky na plátky. Všechny zmíněné ingredience střídavě napícháme na špejle. Než jeden velký špíz, je lépe připravit dva menší, snadněji se obalují a smaží.
-
V misce vidličkou našleháme vejce, hladkou mouku, sůl, špetku mletého pepře a plnotučnou hořčici.
-
Připravené špízy postupně obalíme v tekutém těstíčku, ihned vložíme do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje a po všech stranách dozlatova osmažíme.
-
Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný olej a ihned podáváme se zeleninovým salátem.