Reklama
Rohlíkový dort
Fotogalerie:

Rohlíkový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Irena Šebelová, Plzeň

Ingredience

  • 50 g prorostlejší slaniny
  • 1 větší cibule
  • 300 g uzeného masa
  • 3 vejce
  • 100 g másla + kousek na vymazání dortové formy
  • trocha podravky
  • 8 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • podle chuti petrželka
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti mletý pepř
  • špetka muškátového květu
  • na vysypání formy hrubá mouka
  • na ozdobu ředkvičky a cherry rajčátka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně rozpustíme na pánvi. Přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli kousky uzeného masa. Vše necháme orestovat.



  2. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky dáme prozatím stranou a žloutky utřeme se změklým máslem a podravkou. Přidáme k nim na kostičky nakrájené rohlíky, které jsme nechali zvlhčit mlékem. K pečivu přisypeme nasekanou petrželku a orestovanou směs.

  3. Dobře promícháme, dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového květu. Z bílků ušleháme pevný sníh, který vmíchame do dortového základu. Hmotu přendáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

  4. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Před servírováním dort ozdobíme kolečky cherry rajčátek a vyřezanými ředkvičkami.

Tip redakce

Můžeme přidat i kousky tvrdého sýra nebo kysané zelí, které nám zbylo od oběda.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křížaly z dýně

Křížaly z dýně

Dýně chutná skvěle i před sušením jako kompot. A vůní mi připomene Vánoce. Petra ...
Všehochuť /02.11.12
Duhová koprová omáčka

Duhová koprová omáčka

Lenka Šimečková, Havířov

Všehochuť /16.03.18
Šmoulinčin domeček

Šmoulinčin domeček

Nejvíc práce dá postavička.

Veronika Chrzová, Litvínov

Všehochuť /29.12.16
Dýňový tvaroh

Dýňový tvaroh

Dá se jíst jen tak, se sušenkami ke svačině, nebo si ho můžeš namazat na palačinky.

...

Všehochuť /03.04.13
Hasičský dort

Hasičský dort

Dortík v plamenech pro malé i velké hasiče.
Romana Houšková,
Náměšť nad ...
Všehochuť /29.11.10
Šneci se sýrovou omáčkou

Šneci se sýrovou omáčkou

Milují je i děti, líbí se jim, že je maso napíchnuté ve velikosti soust ...

Všehochuť /24.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu