Reklama
Rizoletky s hovězím masem a špenátem
Fotogalerie:

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se špenátem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 500 g mleté hovězí maso
  • 5 ks vejce
  • 2 cibule
  • 200 g hladká mouka
  • 600 ml mléko
  • 4 stroužky česnek
  • 150 ml smetana
  • strouhanka
  • olej
  • 450 g mražený špenátový protlak
  • sůl, pepř, podravka, mletý kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mleté hovězí maso, jedno vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a podravkou.

  2. Z 400 ml mléka, 2 vajec, hladké mouky a špetky soli metličkou zpracujeme řídké těsto. Na teflonové pánvi usmažíme osm palačinek. Palačinky potřeme ochuceným mletým masem, zarolujeme, překrojíme a zpevníme párátky.

  3. V misce smícháme jedno vejce, 200 ml mléka, podravku a cca 3-4 lžíce hladké mouky na řídké těstíčko. Palačinky namáčíme v těstíčku a ihned obalujeme ve strouhance. Připravené palačinky smažíme v horkém oleji dozlatova. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.

  4. Na malém množství oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mražený špenátový protlak a trochu vody. Jakmile se špenát rozmrazí, krátce ho za častého míchání podusíme. Pak vmícháme vejce, smetanu a znovu krátce podusíme. Špenát dochutíme špetkou pepře a zbylým česnekem utřeným se solí. Pokud je příliš řídký, zahustíme ho 1-2 lžícemi strouhanky.

  5. Hotové rizoletky přendáme na talíře a podáváme se špenátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na čokoládové omáčce

Losos na čokoládové omáčce

Alena Štrougalová, Neštěmice
Všehochuť /04.08.18
Dort Fidorka pro tatínka

Dort Fidorka pro tatínka

Kup si sušenku a při zdobení se inspiruj její skutečnou podobou.

Jana Kellerová, Krupka

...
Všehochuť /03.04.16
Bábovka z cukety

Bábovka z cukety

Bábovka trochu jinak...

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /24.08.17
Kočárek s jahodami

Kočárek s jahodami

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Všehochuť /20.03.14
Sovičky z vajíček

Sovičky z vajíček

Vydatná večeře, která děti rozveselí.

Kateřina Nová, Havířov

Všehochuť /19.02.17
Domácí balkánský sýr

Domácí balkánský sýr

Výborný sýr, který si najde své příznivce.


Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /20.03.17
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama