Reklama
Rizoletky s hovězím masem a špenátem
Fotogalerie:

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se špenátem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 500 g mleté hovězí maso
  • 5 ks vejce
  • 2 cibule
  • 200 g hladká mouka
  • 600 ml mléko
  • 4 stroužky česnek
  • 150 ml smetana
  • strouhanka
  • olej
  • 450 g mražený špenátový protlak
  • sůl, pepř, podravka, mletý kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mleté hovězí maso, jedno vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a podravkou.

  2. Z 400 ml mléka, 2 vajec, hladké mouky a špetky soli metličkou zpracujeme řídké těsto. Na teflonové pánvi usmažíme osm palačinek. Palačinky potřeme ochuceným mletým masem, zarolujeme, překrojíme a zpevníme párátky.

  3. V misce smícháme jedno vejce, 200 ml mléka, podravku a cca 3-4 lžíce hladké mouky na řídké těstíčko. Palačinky namáčíme v těstíčku a ihned obalujeme ve strouhance. Připravené palačinky smažíme v horkém oleji dozlatova. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.

  4. Na malém množství oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mražený špenátový protlak a trochu vody. Jakmile se špenát rozmrazí, krátce ho za častého míchání podusíme. Pak vmícháme vejce, smetanu a znovu krátce podusíme. Špenát dochutíme špetkou pepře a zbylým česnekem utřeným se solí. Pokud je příliš řídký, zahustíme ho 1-2 lžícemi strouhanky.

  5. Hotové rizoletky přendáme na talíře a podáváme se špenátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medovníkové vánoční svíčky

Medovníkové vánoční svíčky

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant. Jitka Černá, Radomyšl
Všehochuť /27.11.16
Játrové kung-pao s rýží

Játrové kung-pao s rýží

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.19
Domácí turecký med

Domácí turecký med

Miluji chuť a vůni tureckého medu, ale bojím se jej kupovat na poutích. Zkusila ...

Všehochuť /13.04.14
Ořechové pantoflíčky

Ořechové pantoflíčky

Jsou tak krásné, že se ti ani nebude chtít je sníst.

Beatriz Mazurová, Paseky

Všehochuť /09.02.12
Melounová dáma

Melounová dáma

Můžeš přidat i trochu citrusového džusu.

Tereza Vodová, Praha

Všehochuť /07.03.13
Abeceda z kynutého těsta

Abeceda z kynutého těsta

Marie Filipová, Bohumín

Všehochuť /06.02.18
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama