Reklama
Reklama
Ptáčci
Fotogalerie:

Ptáčci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zákusek na poslední podzimní grilování.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 160 g hery
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka citronové kůry
  • Krém:
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • Na ozdobu:
  • 400 g potahovací hmoty nebo marcipánu
  • dle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto (nejlépe v robotu) a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát asi 2–3 mm silný, vykrájíme ptáčky a upečeme při 170 °C. Zatím si uděláme krém: změklé máslo utřeme s cukrem. 

  2. Z potahovací hmoty odebereme asi pět kousků o velikosti jako vlašský ořech a každý obarvíme jinou barvou. Zbytek obarvíme šedou barvou, té bude nejvíce. 

  3. Šedou hmotu vyválíme na tenký plát. Vykrojíme ptáčky a začneme zdobit. Z barevné hmoty vytvarujeme tenké válečky a ty narovnáme na vykrojeného šedého ptáčka. Na středu uděláme křidélko, nějaký váleček přidáme na ocásek, opticky oddělíme hlavičku. Nakonec lehce přejedeme válečkem, tím se povrch vyhladí a ptáček se zvětší. 

  4. Vezmeme opět formičku, vykrojíme konečnou podobu ptáčka, kterého přeneseme na slepeného lineckého ptáčka. Dobře přitiskneme a vidličkou naznačíme peříčka. Barevné odkrojky přidáme k základní šedé, jen lehce promačkáme, tím získáme mramorovou barvu, a pokračujeme ve vytváření dalších ptáčků.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se ...
Všehochuť /25.08.14
Ledové pohárky s květy

Ledové pohárky s květy

Příjemně osvěžující v horkých dnech.

Stanislav Bílý, České Budějovice

Všehochuť /26.04.13
Modré autíčko Filípek

Modré autíčko Filípek

Veselé autíčko pro všechny prima kluky, tatínky i dědečky.
Silvie Karpáčová, ...
Všehochuť /23.07.10
Jablka plněná uzeninou

Jablka plněná uzeninou

Levné, jednoduché a hlavně chutné.

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /28.06.13
Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne!
Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
Člověče, nezlob se!

Člověče, nezlob se!

Než se do něj pustíš, můžeš si zahrát!

Tereza Neubauerová, Písek

Všehochuť /21.06.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama