Reklama
Ptáčci
Fotogalerie:

Ptáčci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zákusek na poslední podzimní grilování.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 160 g hery
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka citronové kůry
  • Krém:
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • Na ozdobu:
  • 400 g potahovací hmoty nebo marcipánu
  • dle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto (nejlépe v robotu) a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát asi 2–3 mm silný, vykrájíme ptáčky a upečeme při 170 °C. Zatím si uděláme krém: změklé máslo utřeme s cukrem. 

  2. Z potahovací hmoty odebereme asi pět kousků o velikosti jako vlašský ořech a každý obarvíme jinou barvou. Zbytek obarvíme šedou barvou, té bude nejvíce. 

  3. Šedou hmotu vyválíme na tenký plát. Vykrojíme ptáčky a začneme zdobit. Z barevné hmoty vytvarujeme tenké válečky a ty narovnáme na vykrojeného šedého ptáčka. Na středu uděláme křidélko, nějaký váleček přidáme na ocásek, opticky oddělíme hlavičku. Nakonec lehce přejedeme válečkem, tím se povrch vyhladí a ptáček se zvětší. 

  4. Vezmeme opět formičku, vykrojíme konečnou podobu ptáčka, kterého přeneseme na slepeného lineckého ptáčka. Dobře přitiskneme a vidličkou naznačíme peříčka. Barevné odkrojky přidáme k základní šedé, jen lehce promačkáme, tím získáme mramorovou barvu, a pokračujeme ve vytváření dalších ptáčků.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě. Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Žirafa

Žirafa

Kterému prckovi by neudělala radost?

Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /30.05.16
Perník, co se vždy povede

Perník, co se vždy povede

Tyto perníčky jsou snadné a chutné.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Všehochuť /25.02.10
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Je možné přidat i jiné ovoce.

Božena Peřinová, Bítovčice

Všehochuť /05.08.14
Slaný dort ‚‚kniha‘‘

Slaný dort ‚‚kniha‘‘

Pekla jsem ho pro dceru své kamarádky v Bavorsku.
Světlana Smejkalová, Suchohrdly
Všehochuť /27.01.10
Sekaná plněná paprikovým luskem

Sekaná plněná paprikovým luskem

Výtečně chutná s čerstvým chlebem.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.17
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama