Reklama
Ptáčci
Fotogalerie:

Ptáčci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zákusek na poslední podzimní grilování.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 160 g hery
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka citronové kůry
  • Krém:
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • Na ozdobu:
  • 400 g potahovací hmoty nebo marcipánu
  • dle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto (nejlépe v robotu) a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát asi 2–3 mm silný, vykrájíme ptáčky a upečeme při 170 °C. Zatím si uděláme krém: změklé máslo utřeme s cukrem. 

  2. Z potahovací hmoty odebereme asi pět kousků o velikosti jako vlašský ořech a každý obarvíme jinou barvou. Zbytek obarvíme šedou barvou, té bude nejvíce. 

  3. Šedou hmotu vyválíme na tenký plát. Vykrojíme ptáčky a začneme zdobit. Z barevné hmoty vytvarujeme tenké válečky a ty narovnáme na vykrojeného šedého ptáčka. Na středu uděláme křidélko, nějaký váleček přidáme na ocásek, opticky oddělíme hlavičku. Nakonec lehce přejedeme válečkem, tím se povrch vyhladí a ptáček se zvětší. 

  4. Vezmeme opět formičku, vykrojíme konečnou podobu ptáčka, kterého přeneseme na slepeného lineckého ptáčka. Dobře přitiskneme a vidličkou naznačíme peříčka. Barevné odkrojky přidáme k základní šedé, jen lehce promačkáme, tím získáme mramorovou barvu, a pokračujeme ve vytváření dalších ptáčků.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...
Všehochuť /18.02.13
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Mám ráda sladké, ale ne vždy mám chuť na klasické moučníky nebo zákusky. Protože ...
Všehochuť /14.11.08
Svačinka vodníka Česílka

Svačinka vodníka Česílka

Podáváme s pečivem.

Kateřina Horská, Mělník

Všehochuť /10.02.16
Originální chlebíčky

Originální chlebíčky

Vizitky obdivovala návštěva při mé narozeninové oslavě.
Kateřina Koubínová, Kladno...
Všehochuť /05.12.08
Vaječné kraslice

Vaječné kraslice

Originální tlačenka ve tvaru kraslic zdobí i chutná.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

...
Všehochuť /01.04.17
Ledové pohárky s květy

Ledové pohárky s květy

Příjemně osvěžující v horkých dnech.

Stanislav Bílý, České Budějovice

Všehochuť /26.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu