Reklama
Princezna
Fotogalerie:

Princezna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný a krásně nadýchaný.

Kateřina Krososková, Církvice

Ingredience

  • 8 ks vejce
  • podle váhy vajec i se skořápkou polohrubá mouka a moučkový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • 12 lžic vlažná voda
  • trocha kakaa
  • podle potřeby rybízová marmeláda
  • Krém:
  • 3/4 l mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • podle chuti cukr moučka
  • 1 máslo
  • Potahovací hmota:
  • 300 ml voda
  • 140 g máslo
  • 300 g hladká mouka
  • 1 kg moučkový cukr
  • potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Korpus: Mouku smícháme s cukrem, kypřicím práškem, žloutky a vodou. Vyšleháme hladké těsto, podle potřeby přidáme vodu. K těstu přidáme sníh z bílků a opatrně promícháme, aby těsto zůstalo nadýchané. Asi 2/3 těsta nalijeme do vysoké bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hladkou moukou. Zbytek těsta obarvíme pravým kakaem a nalijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy. Pečeme pozvolna asi 50 minut.

  2. Připravíme krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustou kaši, necháme ji vychladnout a pak vyšleháme se změklým máslem a cukrem.

  3. Na potahovací hmotu dáme vařit vodu s máslem, přisypeme mouku a uvaříme hutnou kaši. Necháme zchladnout. Pak zpracujeme s cukrem na tvárnou hmotu, kterou podle potřeby obarvíme potravinářskými barvami.

  4. Korpusy podélně rozkrojíme, promažeme marmeládou, namažeme i krémem a slepíme zpátky. Zbylým krémem lehce potřeme vršek korpusů. Potáhneme hmotou tak, že bábovkový korpus bude sukně a z koláčového korpusu uděláme podstavec. Zasadíme panenku, které jsme hmotou vytvarovali vršek šatů, a dozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tříbarevný tvarohový dort

Tříbarevný tvarohový dort

Lahodný tvarohový dort s výraznou chutí a vůní. Můžete také použít šťávu z ...
Všehochuť /18.07.17
Kakaové brýle

Kakaové brýle

Zkus jednoduchou rychlovku z listového těsta a kakaa.

Martina Košařová, Plzeň

Všehochuť /07.01.13
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
Panenský polibek

Panenský polibek

Míchaný alkoholický koktejl, který se hodí pro zamilované páry.

Pavel ...

Všehochuť /02.08.12
Orlický řízek

Orlický řízek

Olga Hájíčková, Vsetín

Všehochuť /18.02.20
Vypouklá vajíčka

Vypouklá vajíčka

Když je hezky ozdobíš, koledníci je nepřehlédnou.

Jana Nováková, Praha

Všehochuť /14.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu