Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 15767 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 1940 g
Tuky 775 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus 23 cm
vejce 4 ks
třtinový cukr 500 g
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
rostlinný olej 300 g
mrkev 9 ks
Korpus 16 cm
vejce 2 ks
třtinový cukr 250 g
vanilkový extrakt ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
rostlinný olej 150 g
mrkev 5 ks
Krém
máslo 150 g
rozpuštěné
Na zdobení
pistácie

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170°. Formu si vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

2

Vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt dáme do šlehacího robotu a šleháme.

3

Mezitím si připravíme mouku se skořicí, kypřícím práškem a sodou. Suché přísady spolu dobře promícháme. 

4

Dokud se nám ještě šlehají vajíčka připravíme si mrkev, kterou očistíme a nastrouháme na jemno. K mrvi přidáme vlašské ořechy.

5

Když máme vejce vyšlehaná snížíme otáčky a postupně přidáváme mouku a olej. Pokud máme vše smíchané vyjmeme nádobu z robotu a k těstu přidáme mrkev s ořechy. Vše dobře promíchám gumovou stěrkou a dáme do připravené formy. 

6

Pečeme cca. 1hodinu a 30minut. Menší korpus bude dříve hotov. 

7

Otestujeme, že máme korpus správě upečen. Zapíchnutím špejle do korpusu, pokud nám špejle vyjde čistá máme upečeno a můžeme vytáhnout ven. Necháme vychladnout. 

8

Krém: Sýr, cukr a citronovou šťávu dáme do mísy a prošleháme ručním mixérem až nám vznikne hladký krém. Poté snížíme otáčky a postupně zašleháváme rozpuštěné máslo. Tím, že přidáme máslo do krému nám krém ztuhne. Pokud nepřidáme rozpuštěné máslo, vzniknou nám v krému hrudky.

9

Sestavení dortu: Každý korpus dvakrát prořízneme. Na každý plát dáme vrstvu krému, boky dortu taktéž pomažeme krémem. Pokud připravujeme dvoupatrový dort budeme potřebovat výztuž, kterou zapíchneme do spodního patra, na tuto výztuž položíme druhé patro, každé patro má svůj vlastní podnos. 

10

Dort v mém případě zdobíme marcipánem, který jsme si předem obarvili, a vytvořili jednotlivé prvky, které jsme použili na dort. 

Autor: sokolovapet

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč