Šátečky z jemného mrkvového těsta.
Barbora Vávrová, Břestek
Ingredience
- 300 g mrkve
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g tuku na pečení
- 1 kypřicí prášek
- 1 povidla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Na vále rukou prohněteme mouku, nakrájený tuk,
prášek do pečiva a nastrouhanou mrkev. Pokud by byla mrkev hodně šťavnatá, můžeme přisypat ještě trochu mouky. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho asi půl hodiny odležet. -
Z těsta poté vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce. Na každý z nich položíme lžičku povidel a přehneme ho. Okraje dobře přitiskneme, aby náplň nevytekla, a upečeme při 200 °C
dozlatova. Hotové mrkváče můžeme ještě pocukrovat.