Korpus i krém můžeš ochutit kakaem, kokosem, rumem nebo ořechy.
Daniela Schachlová, Ostrava
Ingredience
- 5 ks vejce
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 200 g cukr krupice
- 200 g polohrubá mouka
- 1 lžička kypřicí prášek
- Krém:
- 400 ml mléko
- 1 vanilkový pudink
- 350 g máslo
- 2 lžíce cukr moučka
- dle potřeby marcipán a potravinářské barvivo
- 1 jahodový džem
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pomalu přiléváme olej a horkou vodu‚ poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy, upečeme a necháme ve formě vychladnout.
-
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme ho vychladnout a pak vyšleháme s měkkým máslem a cukrem do hladkého krému.
-
Korpus nadvakrát rozkrojíme, naplníme krémem a džemem. Krémem pak potřeme i celý povrch dortu a dáme ho ztuhnout do lednice. Marcipán obarvíme‚ vyválíme a dort jím potáhneme. Nakonec vymodelujeme figurky a ozdoby‚ které na dort posadíme. Aby držely, stačí je potřít kapičkou alkoholu a „přilepit“.