Reklama
Potkali se u Kolína
Fotogalerie:

Potkali se u Kolína

Daniela Schachlová

Ostrava

Korpus i krém můžeš ochutit kakaem, kokosem, rumem nebo ořechy.

Daniela Schachlová, Ostrava

Ingredience

  • 5 ks vejce
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda
  • 200 g cukr krupice
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • Krém:
  • 400 ml mléko
  • 1 vanilkový pudink
  • 350 g máslo
  • 2 lžíce cukr moučka
  • dle potřeby marcipán a potravinářské barvivo
  • 1 jahodový džem

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pomalu přiléváme olej a horkou vodu‚ poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy, upečeme a necháme ve formě vychladnout.

  2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme ho vychladnout a pak  vyšleháme s měkkým máslem a cukrem do hladkého krému.

  3. Korpus nadvakrát rozkrojíme, naplníme krémem a džemem. Krémem pak potřeme i celý povrch dortu a dáme ho  ztuhnout do lednice. Marcipán obarvíme‚ vyválíme a dort jím potáhneme. Nakonec vymodelujeme figurky a ozdoby‚ které na dort posadíme. Aby držely, stačí je potřít kapičkou alkoholu a „přilepit“.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná zelná hlávka

Plněná zelná hlávka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Všehochuť /18.09.19
Narozeninový dort

Narozeninový dort

Záleží jen na vlastní fantazii...

Martina Růžičková, Krupka

Všehochuť /16.10.13
Princezna

Princezna

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný a krásně nadýchaný.

...
Všehochuť /03.03.16
Odměna za každé vysvědčení

Odměna za každé vysvědčení

Škola končí, je ti hej! Sladké známky ochutnej.
Hana Bílá, České Budějovice
Všehochuť /19.11.10
Ovocný hranol

Ovocný hranol

Je to dokonalá dekorace večírků.
Helena Dostálová, Jedlová
Všehochuť /18.05.11
Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím.

Alice Novotná, Benešov

Všehochuť /22.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu