Reklama
Pohodový hrošík
Fotogalerie:

Pohodový hrošík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

U pečení se bavím, pak jde práce pěkně od ruky.

Romana Borýsková, Jevíčko

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 vajec
  • 240 g polohrubé mouky
  • 240 g cukru moučky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 2 lžíce oleje
  • Krém:
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného karamelového mléka
  • 250 g másla
  • Ostatní suroviny:
  • 2 potahovací hmoty
  • podle potřeby potravinářská barviva

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Celá vejce dáme do mísy, přidáme moučkový cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme do světle žluté pěny. Po částech vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a přilijeme olej. Hotové těsto nalijeme na plech a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Upečený korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

  2. 2. V míse vyšleháme změklé máslo a po částech zašleháme kondenzované mléko. Karamelovým krémem postupně promažeme piškotové pláty a vyřežeme tělíčko a hlavičku hrošíka. 

  3. 3. Odřezky těsta nadrobíme do mísy a smícháme s troškou krému. Vypracujeme hmotu, kterou pak použijeme na tvarování -konečné podoby. Po vytvarování celého hrocha potřeme krémem a necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce.

  4. 4. Potom si vyválíme světle šedou marcipánovou hmotu, kterou postupně potáhneme celé tělo. Hlavičku dozdobíme očima, ušima a modrou čepičkou. Ze zeleného marcipánu uděláme volánkové kalhotky. Ze žluté potahovací hmoty uděláme kytičku a hračku pro hrošíka. Dort se moc líbil nejen oslavenci, ale i celé rodině.  


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Večerníček

Večerníček

Překvapení pro malé oslavence. Jaroslava Dostálová, Troubenice
Všehochuť /09.03.09
Včelí polibek

Včelí polibek

Míchaný alkoholický koktejl obsahující med, tmavý rum a smetanu.

Pavel ...

Všehochuť /03.02.13
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Berušky

Berušky

Berušky se moc líbí dětem a navíc vypadají efektně i na tácu.
Jitka ...
Všehochuť /14.02.13
Kolaloková limonáda

Kolaloková limonáda

Recept pochází od Mistra Zlatokopa z  westernového městečka ...

Všehochuť /29.07.16
Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne!
Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu