Reklama
Plněný adventní věnec
Fotogalerie:

Plněný adventní věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Ingredience

  • 250  ml vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 100 g cukru krupice
  • 500  g mouky (250  g hladké a 250  g polohrubé)
  • 150  g másla nebo hery + 50  g sádla
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové kůry
  • podle chuti povidla
  • 1 vejce na potření
  • 50  g mandlových lupínků na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do 200 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, smícháme se lžící cukru a lžící mouky a necháme vzejít kvásek. Máslo se sádlem rozpustíme společně v kastrůlku a necháme mírně zchladnout. Mouku prosejeme do zadělávací mísy, přisypeme cukr a sůl.

  2. Uprostřed sypké směsi uděláme důlek. Vklepneme žloutky, přidáme rum, citronovou kůru a přepuštěné máslo se sádlem. Pak vlijeme kvásek a postupně zbylé vlažné mléko. Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme 2–3 hodiny kynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dva díly. Rozválíme je na obdélníky a na střed naneseme povidla (švestková a meruňková). Těsto zavineme, spoje dobře přitiskneme a zahneme dospod.

  4. Oba prameny propleteme a spojíme do kruhu (můžeme zafixovat špejlemi). Spletený věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Před pečením necháme ještě 20–30 minut nakynout. Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 ˚C, pak teplotu stáhneme na 160 ˚C a pečeme ještě 30–35 minut.

Pošli recept! 12/2018 (4.11.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem. Karolína Nová, Drahany
Všehochuť /17.02.13
Špagetová pizza

Špagetová pizza

Je to moje oblíbené pohoštění pro návštěvy.

Radim Pekárek, Jihlava

Všehochuť /02.10.16
Myška

Myška

Bylo to překvapení pro moji babičku k jejím narozeninám.
Iveta Drdová, Petřvald
Všehochuť /13.01.09
Sušené hovězí maso

Sušené hovězí maso

Energie sbalená na cesty!
Všehochuť /08.11.12
Dort Fidorka pro tatínka

Dort Fidorka pro tatínka

Kup si sušenku a při zdobení se inspiruj její skutečnou podobou.

Jana Kellerová, Krupka

...
Všehochuť /03.04.16
Palačinkový předkrm

Palačinkový předkrm

Trošku složitější předpis, ale skvělý výsledek.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

...
Všehochuť /07.07.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama