Reklama
Plněný adventní věnec
Fotogalerie:

Plněný adventní věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Ingredience

  • 250  ml vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 100 g cukru krupice
  • 500  g mouky (250  g hladké a 250  g polohrubé)
  • 150  g másla nebo hery + 50  g sádla
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové kůry
  • podle chuti povidla
  • 1 vejce na potření
  • 50  g mandlových lupínků na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do 200 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, smícháme se lžící cukru a lžící mouky a necháme vzejít kvásek. Máslo se sádlem rozpustíme společně v kastrůlku a necháme mírně zchladnout. Mouku prosejeme do zadělávací mísy, přisypeme cukr a sůl.

  2. Uprostřed sypké směsi uděláme důlek. Vklepneme žloutky, přidáme rum, citronovou kůru a přepuštěné máslo se sádlem. Pak vlijeme kvásek a postupně zbylé vlažné mléko. Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme 2–3 hodiny kynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dva díly. Rozválíme je na obdélníky a na střed naneseme povidla (švestková a meruňková). Těsto zavineme, spoje dobře přitiskneme a zahneme dospod.

  4. Oba prameny propleteme a spojíme do kruhu (můžeme zafixovat špejlemi). Spletený věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Před pečením necháme ještě 20–30 minut nakynout. Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 ˚C, pak teplotu stáhneme na 160 ˚C a pečeme ještě 30–35 minut.

Pošli recept! 12/2018 (4.11.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulovo-škvarkové muffiny

Cibulovo-škvarkové muffiny

Jeden nesladký recept na těsto ze sádla. Veronika Frolíková, Vráž
Všehochuť /03.04.12
Sladký motýl

Sladký motýl

Hodí se jako dárek pro romantického snílka.
Lenka Bryndová, Plzeň
Všehochuť /15.09.09
Ořechový dort

Ořechový dort

Dárek, který jistě potěší všechny malé oslavence.
Eva Obadalová, Valašské Klobouky
...
Všehochuť /20.10.10
Mletá zelenina

Mletá zelenina

Výborná a vždy po ruce.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /22.11.12
Křepelčí mls

Křepelčí mls

Vynikající velikonoční pochoutka.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /04.04.14
Česnekovo-bramborový chleba

Česnekovo-bramborový chleba

Nejlepší je čerstvý s máslem

Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova

Všehochuť /31.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama