Reklama
Plněná zelná hlávka
Fotogalerie:

Plněná zelná hlávka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 1 zelná hlávka (asi 1,5 kg)
  • 500  g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 vejce
  • kmín
  • sůl
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 100  g anglické slaniny
  • 200  ml piva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí postavíme košťálem dolů, odřízneme vršek a vydlabeme, aby stěny hlávky zůstaly silné asi 1 cm. Vydlabané zelí použijeme třeba na salát.

  2. Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, petrželkou a vejcem. Ochutíme kmínem, solí, majoránkou a utřeným česnekem. Směs promícháme a naplníme jí hlávku zelí.

  3. Hlávku potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny a převážeme provázkem. Dáme ji do pekáče a pečeme v troubě asi 1 hodinu, během pečení přeléváme pivem.

  4. Upečenou hlávku necháme chvíli odpočinout, nakrájíme jako bábovku a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme nakrájenou slaninou a šťávou. Pokrm je chutný teplý i studený.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotová želva

Piškotová želva

Krásné veselé zvířátko je plné vitaminů. Pavlína Papáková, Bohumín
Všehochuť /28.06.10
Švestková čokoláda

Švestková čokoláda

Jana Slámová, Kladno

Všehochuť /30.09.19
Kořeněná zmrzlinka se smetanou

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

Podávej s ovocem a lístky máty.

Dana Pilná, Děčín

Všehochuť /03.08.17
Odměna za každé vysvědčení

Odměna za každé vysvědčení

Škola končí, je ti hej! Sladké známky ochutnej.
Hana Bílá, České Budějovice
Všehochuť /19.11.10
Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /18.02.13
Medové nanuky

Medové nanuky

Trochu neobvyklé, ale pochutnali jsme si na nich.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /17.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu