Podle receptu
Barbory Věrné z Karviné
Ingredience
- 4 menší dýně hokaido
- 1+2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého masa
- 1 lžička oregana
- 100 g tvrdého sýra
- 100 ml smetany
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dýně omyjeme a odřízneme vršky. Pokud dýně stabilně nestojí, seřízneme ji i zespodu.
-
Vydlabeme dužinu a semínka.Pomocí mašlovačky potřeme olejem dýně zvenku i uvnitř a zevnitř také osolíme. Dáme je na plech s pečicím papírem.
-
V kastrolu na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu, cibulku a česnek. Přidáme mleté maso, osolíme, ochutíme pepřem a oreganem.
-
Orestujeme, pak přiklopíme a 15 minut dusíme. Masovou směsí plníme dýně do poloviny, pak dáme strouhaný sýr, doplníme maso a navrch opět sýr.
-
Nakonec zalijeme smetanou a přiklopíme odříznutými vršky dýní. Zapékáme 40 minut při 170 °C.