Reklama
Pivní štrůdl krokodýl
Fotogalerie:

Pivní štrůdl krokodýl

Petra Veihandová

Černčice
Klasický štrúdl se u nás pekl často, a tak jsem ho vylepšila chutí i netradičním tvarem.
Petra Veihandová, Černčice

Ingredience

  • strouhanka
  • 1 vejce
  • ořechy
  • 700 g mouka hladká
  • skořice
  • jablka
  • 1 tuk ztužený
  • cukr vanilkový
  • 400 ml pivo
  • rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, piva a tuku vypracujeme těsto a to pak vytvarujeme buď do tvaru klasické nohavice, nebo tohoto krokodýla. Rozválené těsto posypeme troškou strouhanky, na to navrstvíme strouhaná jablíčka, posypeme je kousky vlašských oříšků, rozinkami, skořicovým cukrem a nakonec na několik míst poklademe kousky másla.
  2. Pak těsto zabalíme, dáme na plech (ten nevymazáváme, jen krokodýla jsem dala na pečicí papír, aby se mi s ním lépe manipulovalo), potřeme vajíčkem a upečeme dorůžova asi při 180 °C. Nakonec pocukrujeme.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekovo-bramborový chleba

Česnekovo-bramborový chleba

Nejlepší je čerstvý s máslem Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova
Všehochuť /31.03.18
Studená mísa „Simpsonovi“

Studená mísa „Simpsonovi“

Překvap svoji rodinu kreativní večeří.

Jiřina Pokorná, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /15.02.15
Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne!
Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17

Rozkvetlá bramborová kaše

Tahle veselá večeře se všem líbila.

Anna Skoumalová, Klučov

Všehochuť /24.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu