Reklama
Piškotový dort s dinosaury
Fotogalerie:

Piškotový dort s dinosaury

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Připravila mi ho vnučka k 80. narozeninám.
Hana Poláková,
České Budějovice

Ingredience

  • Těsto
  • 8 vejce
  • 10 lžic voda
  • 350 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 600 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • dle potřeby barvivo potravinářské růžové
  • 2 lžíce kakao
  • Krém
  • 2 pudink vanilkový
  • 500 ml mléko
  • 500 g máslo
  • dle chuti cukr krupice
  • Ostatní
  • 1 balení těsto linecké

Doba přípravy

Počet porcí

36

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky zalijeme vroucí vodou a šleháme do pěny. Přidáme 2/3 cukru a šleháme, až vznikne hustý krém. Zvlášť ušleháme sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý + vanilkový cukr. Do žloutkové pěny přidáváme mouku s kypřicím práškem a vmícháme sníh.
  2. Hmotu rozdělíme na 3 díly. Jeden díl obarvíme kakaem, druhý barvivem, třetí zůstane žlutý. Tři formy na srnčí hřbet vymažeme tukem, vysypeme moukou, naplníme do 3/4 těstem, upečeme. Upečené hřbety krájíme na 1,5 cm silné díly.
  3. Připravíme krém z pudinků a másla s cukrem. Jednotlivé díly promazáváme krémem a skládáme tak, že střídáme jednotlivé barvy za sebou. Umístíme je na dlouhé prkno obalené papírem. Potřeme povrch a umístíme postavičky, které vykrájíme z lineckého těsta a upečeme.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrož

Mrož

Pekla jsem ho švagrové k 21. narozeninám. Eliška Horkelová, Havířov
Všehochuť /20.08.16
Křupavé koule

Křupavé koule

Je to náš oblíbený rodinný recept.

Jakub Hocek, Praha

Všehochuť /11.09.13
Česnekovo-bramborový chleba

Česnekovo-bramborový chleba

Nejlepší je čerstvý s máslem

Podle receptu Lenky Zárubové z Prostějova

Všehochuť /31.03.18
Chaloupka

Chaloupka

Hlavní ingrediencí je pořádná dávka fantazie.

Monika Jarošová, Polná

Všehochuť /17.12.14
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama