Reklama
Piškotová kuřátka
Fotogalerie:

Piškotová kuřátka

Iveta Sýkorová

Rokycany

Připravuji je s dětmi, které je nadšeně vykrajují a lepí. A často také všechno sní.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Ingredience

  • 1 bílek
  • 170 g cukr moučka
  • šťáva z půlky citronu
  • 120 g marcipánová zelená hmota
  • 120 g marcipánová oranžová hmota
  • 1 balení dětské piškoty

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme citronovou polevu, kterou budeme používat jako lepidlo. Vaječný bílek ušleháme s prosátým moučkovým cukrem a citronovou šťávou.

  2. krok2

    Potom si přes potravinovou fólii rozválíme marcipánovou hmotu. Zabráníme tak jejímu lepení k válečku. Ze zelené hmoty vykrajovátkem na cukroví například ve tvaru kytičky vykrojíme „travičku“, na které bude kuřátko stát. Měla by být o něco větší, než je piškot. Z oranžové hmoty vykrojíme tvar, ze kterého pomocí nože ukrojíme „hřebínek“ a „zobáček“.

  3. krok3

    Na jedno kuřátko si připravíme 3 piškoty. Jeden piškot přilepíme pomocí polevy rovnou stranou dolů na zelenou marcipánovou travičku. Další dva piškoty vytvoří hlavičku. Na jeden piškot přilepíme pomocí polevy hřebínek a zobáček a pak polevou připevníme také druhý piškot – hlavička je téměř hotová. Ještě přidáme očička z cukrových kuliček. Na závěr spojíme polevou tělo a hlavičku. Aby nám celé kuřátko lépe drželo, můžeme spodní piškot mírně seříznout nožíkem, než na něj hlavičku přilepíme.

  4. Kuřátka ještě dáme asi na hodinu ztuhnout do chladničky a pak už můžeme klidně přivítat koledníky!

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Perníčky patří k mému nejoblíbenějšímu cukroví. Proto je ráda peču ...
Všehochuť /10.10.08
Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se ...

Všehochuť /25.08.14
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Dort ‚‚pejsek‘‘

Dort ‚‚pejsek‘‘

Byl pro kamarádku k jejím narozeninám.
Kačka Miláčková,
Andrea Hrečková, Praha
Všehochuť /29.11.10
Slaný ježek

Slaný ježek

Dělala jsem jej pro přítele jako dárek.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /19.10.13
Chutný ježek

Chutný ježek

Překvapí tě, jak něco tak jednoduchého ozdobí sváteční stůl.
Michala Chábková, ...
Všehochuť /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu