Reklama
Piškotová kuřátka
Fotogalerie:

Piškotová kuřátka

Iveta Sýkorová

Rokycany

Připravuji je s dětmi, které je nadšeně vykrajují a lepí. A často také všechno sní.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Ingredience

  • 1 bílek
  • 170 g cukr moučka
  • šťáva z půlky citronu
  • 120 g marcipánová zelená hmota
  • 120 g marcipánová oranžová hmota
  • 1 balení dětské piškoty

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme citronovou polevu, kterou budeme používat jako lepidlo. Vaječný bílek ušleháme s prosátým moučkovým cukrem a citronovou šťávou.

  2. krok2

    Potom si přes potravinovou fólii rozválíme marcipánovou hmotu. Zabráníme tak jejímu lepení k válečku. Ze zelené hmoty vykrajovátkem na cukroví například ve tvaru kytičky vykrojíme „travičku“, na které bude kuřátko stát. Měla by být o něco větší, než je piškot. Z oranžové hmoty vykrojíme tvar, ze kterého pomocí nože ukrojíme „hřebínek“ a „zobáček“.

  3. krok3

    Na jedno kuřátko si připravíme 3 piškoty. Jeden piškot přilepíme pomocí polevy rovnou stranou dolů na zelenou marcipánovou travičku. Další dva piškoty vytvoří hlavičku. Na jeden piškot přilepíme pomocí polevy hřebínek a zobáček a pak polevou připevníme také druhý piškot – hlavička je téměř hotová. Ještě přidáme očička z cukrových kuliček. Na závěr spojíme polevou tělo a hlavičku. Aby nám celé kuřátko lépe drželo, můžeme spodní piškot mírně seříznout nožíkem, než na něj hlavičku přilepíme.

  4. Kuřátka ještě dáme asi na hodinu ztuhnout do chladničky a pak už můžeme klidně přivítat koledníky!

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem. Karolína Nová, Drahany
Všehochuť /17.02.13
Tříbarevný tvarohový dort

Tříbarevný tvarohový dort

Lahodný tvarohový dort s výraznou chutí a vůní. Můžete také použít šťávu z ...

Všehochuť /18.07.17
Hrníček, který se dá úplně celý sníst

Hrníček, který se dá úplně celý sníst

Kávu si v něm nedáš, ale jinak je fakt ‚‚k sežrání‘‘. 
Daniela ...
Všehochuť /30.01.11
Krémová panenka

Krémová panenka

Použij panenku úměrně vysokou k dortu.
Petra Králová, Obory
Všehochuť /24.05.11
Duhový mořský svět

Duhový mořský svět

Barevný piškotový dortík s čerstvými banány a marcipánem.
Lucie ...
Všehochuť /27.09.11
Salát slepička

Salát slepička

Podáváme s čerstvou bagetou.

Lída Guk, Pacov

Všehochuť /25.03.16
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama