Reklama
Pečený ovocný čaj
Fotogalerie:

Pečený ovocný čaj

Martina Žejdlíková

Teplice

Na hrnek čaje stačí podle chuti 3–4 lžičky směsi.

Martina Žejdlíková, Teplice

Ingredience

  • 2 kg ovoce dle chuti (čerstvé nebo mražené - jahody, maliny, ostružiny, hrušky, jablka, pomeranč...)
  • 2 ks celá skořice
  • 3 hvězdičky badyán
  • 10 ks hřebíčky
  • 2 citrony
  • 1 kg cukr
  • 200 ml voda (nebo 100 ml vody a 100 ml rumu)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Větší ovoce pokrájíme na menší kousky. Vše smícháme a rozprostřeme do pekáčku. Přidáme koření, nastrouhanou kůru z 1 citronu a vymačkanou  šťávu ze 2 citronů. Zasypeme cukrem a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Pak  přilijeme vodu, případně vodu společně s rumem (směs bude voňavější) a pečeme dalších 10 minut.

  2. Horké plníme do čistě vymytých uzavíratelných sklenic. Uzavřeme a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mašinka Tomáš ze sušenek

Mašinka Tomáš ze sušenek

Dělala jsem ji jako ozdobu na dort. Gabriela Zajícová, Třinec
Všehochuť /28.12.16
Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /22.03.18
Masové muffiny s zapečenou bramborovou kaší

Masové muffiny s zapečenou bramborovou kaší

Vynikající oběd, na kterém si pochutná celá rodina.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /13.07.13
Obložené prkénko

Obložené prkénko

Jedlíci je jistě ocení.

Ladislava Pavlíková, Maleč

Všehochuť /28.02.16
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Krůtí koule se špagetami

Krůtí koule se špagetami

Nemám ráda jednotvárná jídla, tak jsem vymyslela tento recept.

Martina Nečasová, Rosice...

Všehochuť /23.04.13
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama