Reklama
Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi
Fotogalerie:

Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Eva Veselá

Most
Mandle a brambory tvoří neobvyklou, ale výtečnou kombinaci!
Eva Veselá, Most

Ingredience

  • 2 kg brambory
  • 250 g niva
  • 100 g mandle
  • 4 ks vejce
  • dle potřeby mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Pekáč vymažeme máslem a poskládáme do něj vrstvu nakrájených brambor, kterou posypeme nastrouhanou nivou. Celý postup opakujeme a zakončíme vrstvou brambor.
  3. V míse rozkvedláme vejce s mlékem a zalijeme brambory, které opatrně promícháme. Nakonec posypeme oloupanými mandlemi.
  4. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C po dobu asi 45–50 minut.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebový dort

Chlebový dort

Mnoho mužů nemá rádo sladkosti, proto určitě dají spíše přednost narozeninovému ...
Všehochuť /29.09.08
Hruškový kompot s citronovou šťávou

Hruškový kompot s citronovou šťávou

Hrušky z kompotu používám během roku také na zdobení moučníků.

Anna ...

Všehochuť /01.03.14
Usměvavé palačinky se zeleninou

Usměvavé palačinky se zeleninou

Zdravá a lehká večeře.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /01.09.13
Ořechový likér

Ořechový likér

Ořechy sklízíme, dokud jsou měkké.

Eliška Bezkočková, Mokrá

Všehochuť /08.11.15
Pečené ovoce s nádivkou

Pečené ovoce s nádivkou

Netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený.

Jarmila Kulhánková, Uherský ...

Všehochuť /17.09.16
Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové plátky s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /21.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu